Site icon podunavlje.info

Veslanje: Smederevcima šest medalja prvog dana na BIR-u

BEOGRAD, 22. april 2017 – Takmičari Veslačkog kluba Smederevo ostvarili su odličan rezultat na Beogradskoj internacionalnoj regati na Savskom jezeru – tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) održan je prvi dan tradicionalne Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda, na kojoj se pored svih domaćih klubova bore i timove iz Bugarske i Izraela.

Prvog dana na programu je bilo 20 finala u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji u disciplinama skif, dvojac bez kormilara i dubl skulu, dok su se studentske posade borile u četvercu bez kormilara.

U seniorskoj kategoriji u skifu je pobedio Aleksandar Filipović (Smederevo) s vremenom 7:04.35. U istoj uzrasnoj kategoriji najbolji u dvojcu bez kormilara bili su Dušan Slavnić (Crvena zvezda) i Uroš Dimitrijević (Smederevo) s vremenom 6:43.00, dok su odmah iza njih bili Marko Ristić, Zoran Rajić sa 6.51,80.

U dubl skulu za juniore zlato osvojili Lazar Ristić i Marko Torbica (Smederevo) sa 6:58.23. U skifu za juniore vicešampion je Aleksa Petrović iz Smedereva sa 7.21,30.

U dubl skulu za pionire bronzanu medalju osvojili su Smederevci Vuk Marković, Mladen Vukašinović rezultatom 3.30,80.

Kvalifikacione trke u nedelju, 23. aprila, počinju u 10,30 časova, dok finala startuju u 12 sati.

Exit mobile version