Smederevski učenici odlični na MehFestu

SMEDEREVO, 19. april 2017 – Na beogradskom Petom internacionalnom festivalu harmonika – MehFestu, đaci smederevske Muzičke škole “Kosta Manojlović” pobednici su takmičenja, svako u svojoj kategoriji.

To su Gligorije Radovanović, šesti razred, i srednjoškolci Milan Lazić i Aleksandar Popović. Ova trojica učenika iste nagrade osvojili su i na internet međunardnom festivalu.

Njihov profesor je Gvozden Eraković.

Udruženje „Muzika Edukacija Harmonika“ organizovalo je 5. Međunarodni festival harmonike „MehFest“, sa ciljem okupljanja učenika, studenata, nastavnika, koncertnih umetnika i predavača iz zemlje i inostranstva.

Potraga za mladim muzičkim talentima, afirmacija harmonike i promocija talentovanih đaka, neki su od prioriteta ovog festivala, koji se realizuju kroz mnoštvo dešavanja.

Sa prosečnim brojem od preko 120 takmičara, raspoređenih u 15 takmičarskih kategorija (solističke, kamerna, orkestar), MehFest predstavlja najposećenije takmičenje harmonike u Srbiji, a ove godine je organizovano i takmičenje u kategoriji “varijete”.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!