„Goša“: Novi vlasnik nije došao, štrajk se nastavlja

SMEDEREVSKA PALANKA, 18. april 2017 –  Štrajkači u FŠV „Goša“ očekivali su, a tako im je i najavljeno, da će se prvog dana po prazniku sresti sa novim vlasnicima ili bar njihovim predstavnicima. Samo direktni pregovori, tvrde štrajkači, mogu da prekinu sada već višenedeljnu obustavu rada. Umesto toga, u posetu su im došli Jugoslav Jović, direktor „Srbija voza“, i Milutin Šćepović, za koga ni uz najbolju volju nisu uspeli da saznaju u kom je tu svojstvu, da li predstavlja nove ili stare vlasnike ili je možda on budući direktor.

– Pitali smo koga on zastupa, odgovor je bio da je on direktor ali da još u APR-u to nije sprovedeno, a nikakav papir nam nije pokazao. Jovića znamo još kada je bio štrajk 2012. On je očigledno došao da vidi šta je sa vagonima za Železnicu Srbije. Uglavnom, nismo se pomerili s mesta, jer vlasnika i dalje nismo sreli, a ne znamo s kojim ovlašćenjima ti ljudi nastupaju – prenosi Bojan Đorđević iz štrajkačkog odbora.

Štrajkači, podsetimo, traže da im se odmah isplati po 100.000 dinara na ime zaostalih plata, kao i da se potpiše sporazum o plaćanju ostatka duga na rate. S obzirom da je u međuvremenu, otkada su započeli štrajk, promenjen vlasnik, umesto slovačke kompanije ŽOS sada je to kiparska firma Lisnart holding limitid, traže i od države ili novog vlasnika, svejedno im je, garancije da će im biti povezan staž, pošto im doprinosi nisu uplaćivani četiri godine. Sve to – pa onda počinje proizvodnja, kažu radnici

Skorašnji članci

error: Content is protected !!