Pobeda Smedereva u poslednjem kolu KLS

 

Zoran Todorović: Liga gubi na kvalitetu

Autor:  Dragan Panajotović

MVP, četvrtak, 13 april 2017 – Nakon završetka meča između Konstantina i Smedereva u Nišu trener gostujuće ekipe, istovremeno i aktuelni selektor univerzitetske reprezentacije Srbije, Zoran Todorović nije govorio o odigranoj utakmici, već se osvrnuo na kompletnu sezonu i izneo dosta zanimljivih zapažanja o klubu, igračima, kao i o samom takmičenju.

http://www.mvp.rs/vesti/domaca-kosarka/item/17964-video-zoran-todorovic-liga-gubi-na-kvalitetu

 

Konstantin završio takmičenje na poslednjem mestu

Autor:M. Jovanović

JUŽNE VESTI, 13. april 2017 – U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije susrela su se dva izuzetno mlada tima, kojima je pobeda u ovom meču značila beg sa poslednjeg mesta, iako odavno nemaju šansu za opstanak. Iako je favorit bio domaćin, niški Konstantin, Smederevo je bilo mnogo motivisanije i uspelo da pobedi rezultatom 79:85.

foto: Vanja Keser

Iako su od početka gubili, serijom u završnici prve i na početku druge četvrtine, kada je najveći doprinos dao Jovan Antić, ali su i Miša Milojević i Jovan Anđelković pogodili neke vrlo lepe šuteve, Konstantin je ubedljivo poveo.

Međutim, sredinom drugog dela desio se neverovatan pad u niškom timu, svi su promašivali osim Antića, odbrana je imala velike rupe, ređale su se izgubljene lopte i greške svojstvene igračima bez ikakvog iskustva.

Sa druge strane, Jovan Vojinović i Stefan Simić igrali su odlično, pokazavši raskošan talenat brojnim osvojenim loptama i odličnim napadima. Uspavani niški tim i halu “Čair” budile su samo česte trojke Antića sa velike udaljenosti.

Poslednja nada za domaći tim javila se 5 minuta pred kraj, kada su smanjili na 3 poena zaostatka, ali se Smederevo opet vratilo i već tada je bilo jasno da Nišlije ipak neće uspeti da pobegnu sa poslednjeg mesta na tabeli.

Poslednji udarac za Konstantin bila je i 5. lična greška Antića, koja je značila i napuštanje terena, ali njegov izlazak iz igre propratio je vrlo lep potez celog štaba protivničke ekipe koji je još tokom trajanja meča prišao da mu čestita na partiji.

U niškom timu volja se videla samo kod Jovana Antića, koji je dao 43 poena, više od polovine ukupnih poena ekipe, postavši tako najbolji strelac kola. Osim njega, s vremena na vreme je pogađao Jovan Anđelković, a Miloš Stojanović bio je dobar u skoku u odbrani.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!