Dobitnici nagrada na ovogodišnjoj „Zlatnoj bukliji“

VELIKA PALANA 13. mart 2017 – Festival “Zlatna buklija“ pokrenut je na inicijativu APG “Šumadija Film“ 2006. godine sa ciljem da podstakne produkciju i autore na stvaranje i negovanje dokumentarnog filma, kao jedinstvenog filmskog izraza. Ove godine održava se po 12. put.

Za ovogodišnji festivala prijavljeno je 147 filmova iz zemlje i 49 iz inostranstva, a za takmičarski deo odabrano ih je 96.

Stručni žiri, kojim je predsedavao poznati reditelj Nikola Lorencin, odlučio je da gran pri „Zlatna buklija“ za najbolji film pripadne Vasku Butriću RTS Beograd, za film „Naod“.

„Zlatnu bukliju“ za režiju dobio je Branko Stanković, takođe RTS Beograd, za film „Zaboravljeni heroj Sarajeva“, a nagrada za najbolji scenario pripala je Branki Bešević Gajić, Fakultet dramskih umetnosti, za film „Dom anđela“.

Na završnoj večeri festivala, koja će biti održana 28. aprila u Velikoj Plani biće uručena i nagrada za životno delo Stevanu Jovičiću, ako stoji u obrazloženju, za dugogodišnji istraživački rad na filmu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!