Palanački opštinski račun još dublje u blokadi

 

SMEDEREVSKA PALANKA, 12. april 2017 – Banka Inteza blokirala je opštinski  račun za dodatnih 200 miliona dinara, tako da je budžet u ukupnom minusu 290,7 miliona dinara, saopštio je na svom fejsbuk profilu Nikola Vučen, predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka.

“Poštovani prijatelji i građani Smederevske Palanke, obzirom da se novo rukovodstvo SO Smederevska Palanka od samog početka zalagalo za transparentnost i dostupnost informacija o radu uprave, smatram da je neophodno da budete u toku sa trenutnom situacijom u našoj opštini. Taman kada smo pomislili da smo krenuli uzlaznom putanjom i da se mnogobrojnim problemima naziralo rešenje, kao grom iz vedra neba, račun naše Opštine je juče blokiran za dodatnih 200.000.000,00 – DVESTA MILIONA DINARA od strane Banca Intesa, kao izvršnog poverioca”, navodi Vučen.

Prema njegovim rečima, ova banka je dana 10.09.2008. godine odobrila kredit od 2.460.454,25 eura -oko dva i poli miliona evra – za projekte vodosnabdevanja, izgradnje, popravke i izgradnje infrastrukture na teritoriji Opštine Smederevska Palanka sa rokom vraćanja od deset godina i grejs periodom od tri godine.

Vučen dodaje da nikada nijedna rata kredita nije vraćena!

“Ako se pitate gde je novac, zašto su nam ulice i grad u ovakvom stanju, odgovor potražite kod prethodne vlasti. Ponavljam, od 2008. godine kreće lopovluk i uništavanje naše opštine!

Takođe, njima možete da se zahvalite i što Smederevska Palanka u budućnosti neće moći da napreduje ni na jednom polju, kao što su sport, kultura, infrastrukturni projekti itd.. Zapravo, što nećemo imati za osnovne stvari”, poručuje Vučen na svom Fejsbuk profilu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!