Site icon podunavlje.info

Osmi dan protesta

SMEDEREVO, 12. april 2017 – Nekoliko desetina najupornijih Smederevaca okupilo se večeras na osmom antirežimskom protestu i šetnji u centru grada.

“Protest protiv diktature” po ustaljenom rasporedu, nešto posle 19 časova, počeo je okupljanjem “kod Fontane”. Nastavljen je šetnjom uz zvuke pištaljki i već poznate parole i, do sada, najdužim zadržavanjem ispred zgrade lokalne samouprave, a uobičajenom performansu sa „lajanjem“ pridružio se i jedan kućni ljubimac.

Demonstranti su skandirali ”Lopovi, lopovi”, “Av, av, av”, “Vučiću p…ru (Šrederu), pokrao si Srbiju”, “Onesvesti se…”, a prozvali su i kolegu iz dopisništva RTS-a, koji se zadesio u blizini, vraćajući se sa zadatka, kako su rekli, da “snima Srbiju”.

Uniformisani policajci nisu viđeni tokom protesta, osim dežurnih koji su sa prozora SUP-a pratili šta se dešava preko puta, kada se kolona zaustavila ispred zgrade lokalne samouprave.

Jednu lepu vest sa nama je večeras podelila penzionerka Milica, koja je od pre nekoliko dana stalni učesnik protesta, inače ljuta na sugrađane što ne dolaze u većem broju. Ona je danas dobila konačno rešenje o penziji, posle jedanaest godina “privremene” penzije (!?)

Novo okupljanje demonstranata dogovoreno je za četvrtak, u isto vreme.

Exit mobile version