U SNS nezadovoljni poverenicom Jasnom Avramović

BETA, 11. april 2017 – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović biće do kraja meseca smenjena sa mesta poverenika gradskog odbora Srpske napredne stranke, prenosi nedeljnik Smederevske novine.

Kako se navodi, naprednjaci su nezadovoljni načinom na koji je lokalni odbor u Smederevu organizovan i jer Gradski odbor nije formiran četiri godine.

„Odluke se donose u uskom krugu saradnika Avramovićeve, bez konsultacija sa članstvom, bez stavova mesnih odbora, koji često i ne znaju šta se dešava jer se u tim slučajevima Avramović isključivo sastaje sa bliskim saradnicima van stranačkih prostorija, a odbori se sastaju od izbora do izbora“ rekao je izvor blizak SNS ovom nedeljniku.

Primedbe se odnose i na nepoštovanje odluka Izvršnog odbora, kašnjenje u sprovođenju predizbornih aktivnosti, prevelika obećanja, a minimalan učinak u odnosu na vreme i angažovanje koje je centrala stranke posvetila Smederevu.

Kako navodi izvor na koji se list poziva statut poverenika je istekao, Gradski odbor nije formiran, a česti su i nesporazumi sa koordinatorima Izvršnog odbora, nepotizam, nejedinstvo lokalnog odbora a pred izbore su bili česti i pogrešni potezi gradonačelnice, kada je hitno pozvana u Beograd.

Dodaje se da bi smena sa mesta poverenice SNS-a u Smederevu, imala uticaja i na poziciju gradonačelnika jer „rezultati nisu za ponos“ – javna preduzeća maju prevelik rashod, a ulaganja u infrastrukturu periferna su, nedovoljna, često i pogrešna.

Izvor je u pogrešne investicije naveo razmetljivo doziđivanje zgrade gradske uprave i renoviranje dečijeg odmarališta na Rtnju, u koje se ulaže mada je godinama zatvoreno.

Kao deo problema naveden je i nedavni izveštaj državnog revizora i prijave zbog nezakonitog trošenja novca.

Izvor blizak SNS-u tvrdi da su već vođeni razgovori o smeni gradonačelnice a da će odluku doneti vrh Srpske napredne stranke.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!