RTS vs Telegraf: Staza ili stadion…

Izgradnja atletske staze na smederevskoj tvrđavi

RTS, 11. april 2017 – Grad Smederevo i Atletski savez Srbije, potpisali su u četvrtak protokol o saradnji za izgradnju atletske staze unutar zidina smederevske tvrđave. Međutim, na internet portalima vest se pronela o izgradnji stadiona, a ne samo o atletskoj stazi.

Priča o atletskoj stazi unutar zidina tvrđave, za Smederevce, nije novost. O ovoj temi govorilo se prvi put 2012. godine, kada je za te namene u tvrđavi postavljen i kamen temeljac. Međutim, od tog kamena nije se dalje odmaklo.

Smederevska tvrđava je spomenik kulture od izuzetnog značaja, i uživa zaštitu Republičkog zavoda, koji je još 2011. godine, izdao dozvolu za postavljanje staze za rekreativno bavljenje sportom, ali pod određenim uslovima.

Na osnovu te dozvole, grad Smederevo potpisao je sporazum sa ASS i iz donacije u visini od četiri miliona dinara, do kraja godine biće postavljeno šest atletskih staza.

Iako se u Smederevu godinama neguje kraljica svih sportova, ipak, vest koja se pronela po internet portalima da je u pitanju izgradnja stadiona unutar tvrđave, podelila je Smederevce. Dok su jedni za, drugi tvrde da ima i boljih mesta koja se mogu iskoristiti u te namene.

 

Najlepši atletski stadion u Srbiji gradi se u Smederevu!

TELEGRAF, 06. april 2017 – Stadion će biti urađen po najvišim standardima Svetske atletske federacije.

Najlepši i najmoderniji stadion za atletiku u Srbiji biće izgrađen u Smederevu i to u okviru smederevske tvrđave.

Danas je potpisan protokol o saradnji za izgradnju stadiona između grada Smedereva i Atletskog saveza Srbije, a ugovor su potpisali Jasna Avramović gradonačelnica Smedereva i predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

Stadion će, ono što je najzanimljivije, biti napravljen između zidina tvrđave u Smederevu i biće urađen po standardnima IAAF-a svetske atletske federacije. Biće ovo prvi atletski stadion na svetu koji se nalazi u ovakvom okruženju.Prema tome, na ovom stadionu će moći da se organizuju najveći međunarodni događaji.

Atletska staza će biti jedna od najmodernijih, a biće izgrađeni i prateći sadržaju za atletiku.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!