Site icon podunavlje.info

Šesti dan – buka u modi!

SMEDEREVO, 10. april 2017 – Šesti dan “protesta protiv diktature” u Smederevu održan je večeras, kao i prethodnih dana, okupljanjem “kod Fontane”, šetnjom do zgrade lokalne samouprave i nazad do početne lokacije u centru grada, bez incidenata.

Pored zvuka pištaljki, skandiranja “Vučiću lopove, pokrao si izbore” i sličnih poruka, hit večeri je bio doboš koji je “držao” ritam tokom protestne šetnje, u kojoj je učestvovalo na desetine građana Smedereva.

Demonstranti su kod zgrade Gradske uprave, imali “lokalnu priču”, pa se pored ostalog čulo: “Jasna, odlazi!” i “Lopovi, lopovi!”. Štampane poruke uredno su ostavljene ispred ulaznih vrata.

Tokom povratka, primećen je jedan stariji tinejdžer, prilično unezveren, koji je očigledno imao “domaći zadatak” da snima odlazeću povorku od zgrade lokalne samouprave. Snimljen je našim fotoaparatom.

U protestnoj koloni su viđeni i predstavnici pojedinih opozicionih stranaka, kako su nam rekli, koji u protestu učestvuju isključivo kao slobodni građani i bez ikakvih stranačkih obeležja.

Šesti protest u Smederevu, kao i do sada, završen je bez vidnog prisustva policije, i bez incidenata.

Exit mobile version