Site icon podunavlje.info

Predstavljen projekat “Mladi protiv korupcije”

SMEDEREVSKA PALANKA, 8. april 2017 – U Palanačkoj gimnaziji održana je tribina “Mladi protiv korupcije” u okviru predstavljanja istoimenog projekta koji je usmeren na izgradnju kapaciteta mladih za prepoznavanje i suprotstavljanje korupciji.

Projekat se realizuje u četiri regiona Podunavskog, Pomoravskog, Šumadijskog i Braničevskog okruga i deset gradova i opština – u Velikoj Plani, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu, Velikom Gradištu, Kučevu, Batočini, Lapovu, Svilajncu i Despotovcu, u kojima je deset srednjih škola i gimnazija potpisalo Sporazum o saradnji.

“Posle treninga koji je bio 4. novembra u Velikoj Plani, prošli su čitav niz radionica, koje su radili sa svojim vršnjacima. Organizovali smo, pored ove u Palanci, pet tribina u različitim gradovima, očekuju nas još četiri. U toku je konkurs “Mladi protiv korupcije” za najbolji literarni, likovni i multimedijalni rad, a 19. aprila održaćemo konferenciju za novinare u Velikoj Plani kada ćemo sumirati rezultate projekta. Želimo da podstaknemo mlade i njihove mentore da pošalju najbolje radove na konkurs, kako bi ponudili rešenje borbe protiv ovog velikog društvenog problema”, kaže Jelena Zlatkova, predstavnica NVO “Svet reči”.

Cilj projekta „Mladi protiv korupcije – Mobilizacija mladih Podunavskog, Pomoravskog, Šumadijskog i Braničevskog okruga“ je informisanje, edukovanje i podizanje svesti mladih iz pomenutih gradova i opština o korupciji i načinima borbe protiv ove pojave, motivisanje mladih ljudi na preuzimanje aktivne uloge u stvaranju promena u svojoj okolini podsticanjem akcija kreativnog delovanja s ciljem eliminacije korupcije kao uslova za razvoj demokratskog društva.

Projekat realizuje Udruženje građana “Svet reči” uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u okviru programa “Small grants” Demokratske komisije.

Exit mobile version