Site icon podunavlje.info

Pretnje smrću rukovodstvu NDNV-a

NUNS i NDNV, 6. april 2017. godine – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da je rukovodstvo NDNV-a  dobilo pretnje smrću posle lažnih navoda u nekim režimskim tabloidima da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

NUNS i NDNV zahtevaju od nadležnih organa da hitno reaguju i primereno kazne počinioca koji je pretnje uputio putem društvenih mreža i na čijem se profilu veoma jasno može videti njegova bliskost sa Srpskom naprednom strankom.

Ove pretnje su prijavljene MUP-u Srbije i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prema mehanizmu koji je uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su potpisali Policija, Tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja.

Međutim, NUNS i NDNV nažalost konstatuju da ovaj mehanizam još nije dao nikakve rezultate. Rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije su bili meta ozbiljnih pretnji smrću, i ovi slučajevi su redovno prijavljivani, ali još niko za to nije odgovarao, navodi se u zajedničkom saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Exit mobile version