Site icon podunavlje.info

„Nušićevi dani“ u Smederevu po 34. put

SMEDEREVO  Pozorišni festival „Nušićevi dani“ biće održan u Smederevu ove godine po 34. put, od 19. do 28. aprila, a odvijaće se pod sloganom „Nušić, savremeni, svevremeni“.

Prva predstava u festivalskom programu, po izboru selektora Bratislava Petkovića, biće „Mrešćenje šarana“, 23. aprila, u izvođenju glumaca Ateljea 212, prema tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Milana Neškovića.

„Nosorog“ Narodnog pozorišta Kikinda, u režiji Snežane Trišić  na programu je dan kasnije. Sledi kultna „Buba u uhu“ Ljubiše Ristića, prema vodvilju Žorža Fejdoa, a izvodi je nova postava ansambla KPGT. Teatar Kart Blanš 26. aprila nastupa sa komedijom  „Hor ’bečkih’ dečaka“ , po tekstu Miroljuba Nedovića i u režiji Irfana Mensura, a niz predstava u festivalskom programu biće zaključen prvim mjuziklom po delu Branislava Nušića. U pitanju je „Mister Dolar“ u izvođenju Pozorišta na Terazijama.

Završne večeri festivala biće dodeljene nagrade – za najbolju predstavu u celini po oceni stručnog žirija, za najbolju predstavu na osnovu glasova publike, kao i nagrada „Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu po oceni stručnog žirija. Stručni žiri na ovogodišnjim „Nušićevim danima“ čine Ana Sofrenović, Božidar Stošić i Miloš Jagodić.

Exit mobile version