Koncert Sergeja Ćetkovića 8. aprila

SMEDEREVO, 4. april 2017 – Poznati pop pevač i kompozitor Sergej Ćetković održaće u okviru svoje ovogodišnje regionalne turneje „Moj svijet“ koncert u Centru za kulturu Smederevo u subotu, 8. aprila sa početkom u 20 sati.

Pevač prepoznatljiv po emotivnim baladama solo karijeru započinje nastupom na „Sunčanim skalama“ i pesmom „Bila si ruža“, nakon perioda u kome je bio klavijaturista i prateći vokal u grupama „Vatrena srca“ i „Amfiteatar“.

Već prvi album, „Kristina“, snimljen posle nastupa na Budvanskom festivalu 2000. godine, donosi pesme koje postaju hitovi kao što su „Zaustaviću vrijeme“, „Probudi me“, „Grad“, „Sati, dani, godine“.

Drugi studijski album „Budi mi voda“ predstavlja još jedan korak na uzlaznoj putanji Sergeja Ćetkovića u svetu pop muzike.

Na festivalu u Budvi 2003. godine pojavio se sa pesmom „Postojim i ja“ koja osvaja nagradu za najbolji aranžman i postaje hit.

Treći studijski album, „Kad mi zatreba“, vrlo je zapažen, i uvodi Sergeja Ćetkovića u red popularnijih domaćih izvođača i autora. Pesma sa tog albuma „Pogledi u tami“ pune dve godine nalazi se na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije.

Na Beoviziji 2007. i 2008. godine Ćetković je dobio nagradu za pop pevača godine.

Album „Pola moga svijeta“ od poznavalaca pop muzike prihvaćen je kao postavljanje novih standarda u pop zvuku i značajno izdanje za istoriju pop muzike na Balkanu.

U diskografiji jednog od najuspešnijih i najtiražijnih domaćih pevača nalaze još i albumi „2 minuta“ i „ Moj Svijet“.

Sergej Ćetković višestruki je dobitnik „Montefona“ za pevača godine Crne Gore, dobitnik „Zlatne sirene“ za najbolji tekst za pesmu „Probudi me“ na festivalu „Sunčane skale“, dobitnik nagrade za pevača godine na Radijskom festivalu, zatim nagrade „Zlatna sirena“ na „Sunčanim skalama“ za najboljeg pevača i najbolji album, kao i za najbolji koncertni nastup, dobitnik „Melka“ za pevača godine na festivalu „Dani estrade“. Pripala mu je i nagrada frankfurtskih „Vesti“  za najboljeg pevača. Sergej Ćetković poznat je i po svom humanitarnom delovanju.

Cena ulaznice za koncert u Smederevu je 1000 dinara, a 48 sati pred početak koncerta 1200 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!