Site icon podunavlje.info

Streljaštvo: Novica i Marija ostvarili nove pobede

SMEDEREVO, 3. april 2017 – Novica Petrović sa 185 krugova i Marija Aničić sa 180 krugova ostvarili su nove pobede u petom kolu devete Smederevske lige u streljaštvu, a pobede u ekipnom plasmanu ponovo su odneli timovi „Kore-Mig“ kod seniora i „New Press“ kod seniorki.

Strelac „Juteksa“ Novica Petrović sa 185 krugova ubeležio je novu pobedu u petom kolu devete Smederevske lige u streljaštvu, koje je odžano prošlog petka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Isti rezultat imao je i Borivoje Provčin, ali slabiju poslednju seriju, pa je bio drugi. Pobednik prošlog kola, Dragan Florić je sa 183 kruga bio treći. On je na poslednjoj seriji, kao i u prošlom kolu, bio bolji od Nikole Simića. Sva trojica nastupaju za ekipu „Kore Mig“.  Interesantno da je isti rezultat imao i Aleksandar Matić iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ i sa najslabijom poslednjom serijom plasirao se tek na peto mesto. Novu pobedu u ovogodišnjoj ligi, sa 180 krugova, zabeležila je i Marija Aničić iz ekipe „New Press“. Sa krugom manje drugo mesto je osvojila Nevena Zečević iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“, a treće pobednica prošlog kola Jelena Tasić, takođe iz ekipe „New Press“ sa 177 krugova, koliko je imala i Mladena Ristić iz Aranđelovca, ali i slabiju poslednju seriju. U ovom kolu nastupilo je ukupno 28 seniora i 16 seniorki.

Ekipno, kod seniora peta pobeda u nizu ekipe „Kore-Mig“ (Borivoje Provčin 185, Dragan Florić, Nikola Simić, obojica 183) sa ukupno 551 krugom. Drugo mesto je pripalo ekipi „Juteks“ (Novica Petrović 185, Saša Ilić 176, Radoslav Mirković 167) sa 528 krugova), a treće muškoj ekipi SK „Aranđelovac“ (Aleksandar Matić 183, Andrija Ranković 177, Nenad Đurđević 168) sa istim rezultatom, ali slabijom poslednjom serijom. Kod seniorki treća zaredom pobeda ekipe „New Press“ (Marija Aničić 180, Jelena Tasić 177, Milica Luković 169) sa 526 krugova. Drugo mesto sa krugom manje osvojila je ženska ekipa SK „Aranđelovac“ (Nevena Zečević 179, Mladena Ristić 177, Nevena Gavrilović 169). Na trećem mestu našla se ekipa SK „Heroj Srba“ (Nevena Đorđević 175, Irena Stanković 155, Nevena Kojić 152) sa ukupnim rezultatom od 482 kruga. Takmiči se devet muških i pet ženskih ekipa.

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora i dalje je prvi Novica Petrović sa 926 krugova, drugi je Provčin sa 917, a treći Simić sa 911 krugova. Kod dama na prvom mestu je Marija Aničić sa 892 kruga, Nevena Gavilović je druga sa 837 krugova, a treća Nevena Zečević sa kolom manje i 719 krugova. Ekipno kod seniora prva je ekipa „Kore-Mig“ sa svih pet pobeda i ukupno 45 bodova, slede „Juteks“ sa 39 bodova i SK „Aranđelovac“ sa 34 boda. Prve tri ekipe kod seniorki su „New Press“ sa 23 boda, SK „Aranđelovac“ sa 20 bodova i SK „Heroj Srba“ sa 12 bodova.

Liga sadrži sedam kola, za konačan plasman se boduju pet najboljih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji, šest u ekipnoj. Za plasman u finale, osam najboljih pojedinačno, računa se šest najboljih rezultata. Šesto kolo na programu je 21. aprila.

 

Exit mobile version