Site icon podunavlje.info

Otvorena birališta, počelo glasanje

SMEDEREVO, SMEDEREVSKA PALANKA, VELIKA PLANA, KOVIN, 2. april 2017 – Biračka mesta otvorena su jutros u 7 časova, a birači svoje glasačko pravo na predsedničkim izborima mogu da ostvare uz važeći dokument.

Svi građani sa pravom glasa, kojima su istekle lične karte moći će da glasaju uz potvrdu da su podneli zahtev za izdavanje novih isprava.

Takođe, glasanje će biti moguće uz važeći pasoš i vozačke dozvole, ali samo ukoliko one imaju podatak o jedinstvenom matičnom broju. Svi članovi odbora će imati ID kartice koje će biti obavezni da nose sve dok su na biračkom mestu.

Novina je i to da će pripadnici MUP-a imati pravo da glasaju u uniformi, s tim što neće smeti da imaju kod sebe oružje niti bilo koja druga sredstva prinude.

Stariji ili bolesni građani i svi oni koji su sprečeni da 2. aprila glasaju na biračkim mestima, mogu se prijaviti do 11 sati na dan glasanja, a grupe formirane za rad na terenu će doći do njih. Pravo da glasaju, slepe osobe moći će da iskoriste uz upotrebu posebnog pečata.

Exit mobile version