Izložba slika Radeta Ivkovića

SMEDEREVO, 28. mart 2017 – Izložba slika akademskog slikara Radeta Ivkovića biće otvorena večeras u 19,30 sati  u Galeriji Centra za kulturu Smederevo, saopšteno je danas.

Slike Radeta Ivkovića pripadaju tradiciji apstraktnog ekspresionizma koga su usavršili Tobi i Rotko sa primesama slikarske tradicije našeg područja i jakog uticaja nemačke slikarske škole. Prisutnost automatizma nalik Polokovom daje uvid posmatraču u kreativni proces razmišljanja slikara. Bogat kolorit i ranovrsne prikazane forme daju slikama Radeta Ivkovića raznovrsnost i jedinstvenost u dobu kada se savremeni slikari okreću prošlosti u potrazi za  inspiracijom.

Apstraktni ekspresionizam kao slikarski žanr predstavlja most između modernizma i postmodernizma, a multimedijalni žanrovi koji ga slede potpadaju duboko pod uticaj tog žanra.

Rade Ivković je završio Akademiju likovnih umetnosti  1991. godine u Beogradu, u klasi Zorana Pavlovića. Živeo je  i radio u Parizu u periodu od 1991-2004. godine.  Od 2004. godine stalno je nastanjen u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 10 aprila.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!