Tri pojedinačne i jedna ekipna medalja smederevskim đacima

SMEDEREVO, 26. mart 2017 – Uručenjem pehara, medalja i prigodnih poklona najboljima, u Smederevu je danas i zvanično završeno XIV Republičko takmičenje ugostiteljsko-turističkih škola Srbije, obrazovnih  profila trećeg stepena: Kuvar, Konobar i Poslastičar, na kojem su domaćini osvojili tri pojedinačne i jednu ekipnu nagradu.

Danijela Ristić osvojila je prvo mesto u disciplini jelo po izboru, Aleksandar Đulejić, prvo mesto za barsko poslovanje i Vitomir Vuković, treće mesto za jelo po meniju. Takođe, smederevska škola je zauzela ekipno treće mesto.

“Ponovili smo uspeh od prošle godine i osvojili ekipni pehar. To je za nas veliki podsticaj i dokaz da radimo kvalitetno i da obezbeđujemo uslove za rad sa decom na visokom nivou. Naravno, svaki pojedinačni uspeh učenika je za pohvalu i koristim ovu priliku da čestitam našim profesorima i đacima na osvojenim nagradama”, rekao je za Podunavlje.info domaćin i organizator ovogodišnjeg takmičenja Milovan Topalović, direktor smederevske Ekonomsko-trgovinske škole.

Takmičenja su se odvijala u prethodna dva dana u prostorijama škole, školskog restorana „Grand“, u kuhinji hotela „Hamburg“ i radionici za poslastičarstvo Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Smederevu.

Na takmičenju je učestvovalo 70 đaka i njihovih 50 profesora mentora iz dvadeset pet  škola iz cele Srbije, od Subotice do Leskovca i Vranja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!