Streljaštvo: Adamoviću zlato na Prvenstvu Srbije

NOVI SAD/SMEDEREVO, 26. mart 2017 – Petar Adamović je prvak Srbije u kategoriji mlađih juniora pištoljem, a Veljko Ilić je u istoj kategoriji, ali puškom osvojio bronzanu medalju. Prijatno je iznenadio Dušan Bojić osvajanjem srebrne medalje u kategoriji kadeta, a treba izdvojiti i treće mesto u kvalifikacijama Ane Todorović.

Smederevska streljačka družina može da se pohvali da i ove godine ima kvalitetan i talentovan podmladak spreman za osvajanje pobedničkog postolja. Potvrda je stigla iz Novog Sada, gde su najmlađi strelci „Smedereva“ osvojili tri medalje: po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu, na Prvenstvu Srbije vazdušnim oružjem u B programu (kadetske i mlađejuniorske kategorije). Dve medalje su osvojene pištoljem, jedna puškom. Sezona vazdušnim oružjem za kadete/nje i mlađe juniore/ke biće završena ovog vikenda u Novom Sadu. U finale Kupa Streljačkog saveza Srbije plasirali su se mlađi junori Petar Adamović, Veljko Ilić i Ana Todorović, kadet puškom Nemanja Adamović i Natalija Tasić u obe kategorije.

U nastavku više reči o dva lokalna takmičenja strelaca – IV kolu IV Smederevske lige u streljaštvu u konkurenciji pionira i IV kolu IX Smederevske lige u streljaštvu.

Lazar Beljić iz osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 180 krugova bio je najbolji pojedinac u četvrtom kolu četvrte Smederevske liga u streljaštvu, koje je održano prošlog četvrtka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. To mu je ujedno i lični rekord kojim se upisao u grupu strelaca koji mogu da pucaju rezultate preko te magične cifre od 180. Drugo mesto u konkurenciji pionira zauzeo je Miloš Banković (OŠ „Branislav Nušić“) sa 171 krugom, a treće Nemanja Živojinović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 167 krugova. Dušan Bojić (OŠ „Sveti Sava“) je bio četvrti sa 164 kruga. U konkurenciji pionirki najbolja je ponovo bila Katarina Milovanović sa 177 krugova, Teodora Čakarević je bila druga sa 156 krugova, a treća Milana Ćalić sa 113 krugova. Sve tri su iz Osnovne škole „Branislav Nušić“. U kategoriji mlađih pionira Lazar Subotić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) je bio najbolji sa 158 krugova, slede Milan Marić (OŠ „Dimitije Davidović“) sa 151 krugom i Stefan Stojanović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 135. Anđela Radojičić je bila najbolja mlađa pionirka sa 170 krugova, Natalija Jovanović je imala 164, a Ivona Bojić 159 krugova.

U ukupnom plasmanu posle četiri kola kod pionira je prvi Nemanja Živojinović sa 661 krugom, drugi je Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 527 krugova, treći Lazar Beljić sa 520 krugova. Adamović i Beljić imaju po jedno kolo manje, a za konačan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola. Kod pionirki prva tri mesta zauzimaju Katarina Milovanović sa 678 krugova, Teodora Čakarević sa 533 i Milana Ćalić 346 krugova (jedno kolo manje). Lazar Subotić je najbolji kod mlađih pionira sa 560 krugova, a Milan Marić i Stefan Stojanović koji imaju po kolo manje sa 444 i 394 kruga nalaze se na sledeća dva mesta. Kod mlađih pionirki najbolja je Anđela Radojičić (OŠ „Ivo Andrić“ Radinac) sa 650 krugova, Ivona Bojić (OŠ „Sveti Sava“) ima 634, a Natalija Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa kolom manje 452 kruga. Na kraju ligaškog takmičenja formiraće se jedinstvena grupa od po osam najboljih strelaca kod dečaka i devojčica prema šest najboljih rezultata iz sedam kola koji će se takmičiti za medalje na četvrtom Smederevskom kupu za mlađe kategorije.

U ekipnom plasmanu, u jedinstvenoj kategoriji pionira, najbolja je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 36 bodova, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ ima 26 bodova, OŠ „Sveti Sava“ 22 boda, OŠ „Branislav Nušić“ 20 bodova, OŠ „Dositej Obradović“ 19, OŠ „Dimitrije Davidović“ 18, OŠ „Ivo Andrić“ Radinac 10 bodova, OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka 7 bodova i OŠ „Branko Radičević“ 4 boda. Kod pionirki vodi OŠ „B. Nušić“ sa 32 boda, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Ivo Andrić“ imaju po 24 boda, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ ima 15 bodova, OŠ „B. Radičević“ 13, OŠ „D. Davidović“ 10, OŠ „J. J. Zmaj“ 6 i OŠ „D. Obradović“ ima 4 boda.

Za konačan ekipni plasman račun se šest naboljih rezultata. Liga u kojoj se takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, polaznici Škole streljaštva i pioniri Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“ iz Smedereva, biće nastavljena petim kolom koje će se održati sledećeg četvrtka, 30. marta.

Dragan Florić („Kore Mig“) je sa 184 kruga pobedio u četvrtom kolu devete Smederevske lige u streljaštvu, koje je odžano prošlog petka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. To je njegova prva pobeda u ovogodišnjoj ligi. Nadmašio je na poslednjoj seriji svog timskog kolegu Nikolu Simića, dok je trećim mestom morao da se zadovolji Novica Petrović iz „Juteksa“ koji je imao krug manje od njih. Do prve pobede u ovoj ligi došla je i Jelena Tasić iz ekipe „New Press“ sa 181 krugom. Druga je bila Milica Čorlija iz Streljačkog kluba „Aranđelovac“ sa 168 krugova, a treća Milica Luković, takođe članica „New Press“ ekipe sa 167 krugova. U ovom kolu nastupilo je ukupno 29 seniora i 14 seniorki.

Ekipno, kod seniora četvrta pobeda u nizu ekipe „Kore-Mig“ (Dragan Florić, Nikola Simić, obojica 184 i Borivoje Provčin 182) sa ukupno 550 krugova. Drugo mesto je pripalo ekipi „Juteks“ (Novica Petrović 183, Saša Ilić 176, Miodrag Ivković 172,) sa 531 krugom, a treće muškoj ekipi SK „Aranđelovac“ (Aleksandar Matić 180, Andrija Ranković 172, Nenad Đurđević 163) sa 515 krugova. Kod seniorki druga pobeda ekipe „New Press“ (Jelena Tasić 181, Milica Luković 167, Marija Aničić 165) sa 513 krugova. Drugo mesto osvojila ženska ekipa SK „Heroj Srba“ (Irena Stanković 161, Nevena Đorđević 136, Nevena Kojić 123) sa ukupnim rezultatom od 420 krugova. Na trećem mestu ponovo se našla ekipa Okružnog zatvora (Jelisaveta Dragić 146, Dragana Dačić 136, Gorica Glišić Milenković 131) ukupno 413 krugova. Takmiči se devet muških i pet ženskih ekipa.

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora i dalje je prvi Novica Petrović sa 741 krugom, drugi je Provčin sa 732, a treći Simić sa 728 krugova. Kod dama na prvom mestu je Marija Aničić sa 712 krugova, Nevena Gavilović je druga sa 668, a treća sa kolom manje i 541 krugom Jelena Tasić. Ekipno kod seniora prva je ekipa „Kore-Mig“ sa sve tri pobede i ukupno 36 bodova, slede „Juteks“ sa 31 bodom i SK „Aranđelovac“ sa 27 bodova. Prve tri ekipe kod seniorki su „New Press“ sa 18 bodova, SK „Aranđelovac“ sa 16 bodova i SK „Heroj Srba“ sa 9 bodova.

Liga sadrži sedam kola, za konačan plasman se boduju pet najboljih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji, šest u ekipnoj. Za plasman u finale, osam najboljih pojedinačno, računa se šest najboljih rezultata. Peto kolo na programu je poslednjeg dana marta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!