Site icon podunavlje.info

Sat za našu planetu

KOVIN, 25. marta 2017 – Tradicionalna akcija globalnih razmera „Sat za našu planetu“ („Earth Hour“), koja podrazumeva isključivanje svetla na sat vremena, a predstavlja podršku inicijativi protiv klimatskih promena, održaće se danas, od 20,30 časova.

Organizator akcije je WWF (Svetski fond za prirodu), a u protekloj deceniji „Sat za našu planetu“ je iz simboličnog gašenja svetala u Sidneju prerastao u najveću svetsku inicijativu koja uključuje stotine miliona ljudi širom planete Zemlje, u više od 7000 gradova.

Ove godine, iz kovinske opštine u akciju se uključuje Opštinska uprava u saradnji sa UG „Eko zona Kovin“ i, naravno, uz podršku ED ispostave Kovin.

Na sat vremena, od 20,30 do 21,30, biće isključena svetla kod zgrade Opštine, kao i rasveta u širem centru grada. Sam plato isped Centra za kulturu ostaće osvetljen ovoga puta, jer se datum kampanje, 25. mart, poklapa sa završnicom Kovinskih pozorišnih susreta 2017.

Pozivaju se građani da daju svoj doprinos globalnoj kampanji, tako što će na sat vremena isključiti, tamo gde je to moguće, makar dekorativnu rasvetu.

Podsećamo da u noći između 25. i 26. marta, počinje letnje računanje vremena, pa tako časovnike u 2 sata posle ponoći u subotu na nedelju treba pomeriti sat unapred, na 3 sata. Letnje računanje vremena u Srbiji traje, prema Zakonu o računanju vremena, do poslednje sedmice u oktobru.

Exit mobile version