Smederevski učenici osvojili pet nagrada na 13. Saksofonijadi

SMEDEREVO, 22. mart 2017 – Na ovogodišnjoj 13. Saksofonijadi, učenici smederevske Muzičke škole “Kosta Manojlović”, koja je i organizator takmičenja, osvojili su pet nagrada, saopšteno je portalu Podunavlje.info.

Najbolje plasirani takmičar u svojoj kategoriji je Marija Kojić. Prve nagrade osvojili su Lav Rakočević i Andrija Milošević. Drugu nagradu dobio je Nikola Tošić. Oni su učenici osnovne muzičke škole, dok je kod srednjoškolaca prvu nagradu osvojila Katarina Kostić. Njihovi profesori su Jovana Stojanović i Marko Đorđević.

Nagradu “Jovica Milošević” za najperspektivnijeg mladog muzičara dobio je Željko Ilić, učenik Muzičke škole “Stanislav Binički” iz Leskovca.

Na ovogodišnjoj smederevskoj Saksofonijadi učestvovalo je dvadeset troje takmičara iz Makedonije i Srbije.

Žiri Saksofonijade čine ugledni pedagozi saksofona i afirmisani muzičari saksofonisti, a ovogodišnji je radio u sastavu: prof. Milan Savić, MŠ „Josip Slavenski“, Beograd, prof. Vladimir Trajanoski, DMBUC „Ilija Nikolovski Luj“, Skoplje i prof. Zoran Kmicikević, MŠ „Isidor Bajić“, Novi Sad.

Saksofonijada je međunarodno takmičenje saksofonista koje je pokrenuto 2005. godine, na inicijativu tadašnjeg direktora škole, prof. Jovice Miloševića, sa idejom da okupi saksofoniste iz zemlje i regiona u cilju razmene iskustava i znanja, unapređenja nastave i popularizacije saksofona kroz sadržajan muzički događaj.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!