Roboti su među nama – u smederevskoj Gimnaziji

SMEDEREVO, 21. mart 2017 – Gimnazija u Smederevu, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Centar za promociju nauke i Centar za nauku i inovacije „Tačka preseka“ organizovaće manifestaciju ,,Svet robotike” u četvrtak, 23. marta u Gimnaziji u Smederevu sa početkom u 14 časova, saopštio je danas Aleksandar Marinković, direktor Gimnazije Smederevo.

Tom prilikom biće organizovano predavanje na temu „Roboti su među nama”, radionica „Moj Lego robot” i takmičenje za učesnike radionice.

U okviru radionice učesnici će imati priliku da uz pomoć demonstratora, priloženih uputstava i kompleta naprave i isprogramiraju svog Lego robota.

Nakon radionice ekipama će biti dodeljeni zadaci za takmičenje, na osnovu kojih će samostalno da izmene svoje robote i programe korišćenjem znanja i veština stečenih na radionici. Školi najuspešnije ekipe na takmičenju biće dodeljena nagrada.

Osim organizatora, učenika Gimnazije u Smederevu, učesnici su i ekipe iz palanačke Gimnazije, MEŠ Goša i Gimnazije iz Požarevca.

Po najavljenoj satnici, takmičenje učenika i prezentacija njihovih radova je planirana posle 17,15 časova.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!