Pedofilu iz Kusatka povećana kazna na 5 godina zatvora

BEOGRAD, 21. mart 2017 – Zlatku Batu (61) iz Kusatka, koji je u januaru ove godine prvostepeno osuđen na tri godine i dva meseca zatvora zbog obljube i višegodišnjeg zlostavljanja maloletne rođake, Apelacioni sud u Beogradu preinačio je kaznu na pet godina zatvora.

Prvostepena presuda Višeg suda u Smederevu doneta je krajem decembra prošle godine, a u  odluci Apelacionog suda navodi se da se osnovano sa žalbom Višeg javnog tužioca u Smederevu osporava odluka o kazni, jer je „prvostepeni sud dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima za Bata koje se ogledaju u njegovom ranijem životu i činjenici da se korektno držao pred sudom“.

 

Apelacioni sud se složio sa tužilaštvom i da prvostepeni sud nije adekvatno cenio to što je Bat prema devojčici duže vreme „preduzimao radnje izvršenja krivičnog dela za koja je proglašen krivim“, kao i da je „svojim postupanjem zloupotrebio okolnost da je ona dolazila u njegovu kuću“, što je „sve na oštećenu ostavilo nesagledive posledice, naročito imajući u vidu njen adolescentski period u kojem je dožživela tešku traumu“, navodi se u odluci.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!