Otvorena renovirana pijaca na Carini

 

SMEDEREVO, 19. mart 2017 – Na Carini je danas otvorena renovirana i pokrivena Zelena pijaca. Radovi su, prema rečima gradonačelnice Smedereva, koštali 6 miliona dinara “plus troškovi za tezge”, koje je radila firma Mitrašinović.

Prema najavama, sledi uređenje pijace u Mihajlovcu, koja će biti multifunkcionalna, a objekat prenosiv. Vrednost radova u Mihajlovcu se procenjuje na oko 10 miliona dinara.

Posle toga, na red dolazi sređivanje pijaca na Papazovcu, u Osipaonici i Maloj Krsni. Cene zakupa tezgi, prema rečima gradonačelnice, neće se povećavati.

Takođe, najavljeni su novi radovi na centralnoj gradskoj pijaci, rekonstrukcija Mlečne pijace i dela gde se nalaze ribarnice.

Današnjem otvaranju Zelene pijace na Carini prisustvovali su članovi Gradskog veća, odbornici u Skupštini grada Smedereva, zakupci tezgi i žitelji Carine, a svečanost je ulepšana igrama iz Šumadije koje su izveli članovi Ansambla narodnih igara i pesama Smederevo.

Na svečanom otvaranju se dogodio i jedan “biser”, kada je mlada voditeljka izazvala smeh prisutnih, izgovorivši: “Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim na otvaranju Zelene pijace na Carini, čije je renoviranje trajalo samo 15 radnih dana.”

Skorašnji članci

error: Content is protected !!