Pančevke okružne prvakinje u malom fudbalu

KOVIN, 17. mart 2017 – Kovin je bio domaćin Okružnog prvenstva osnovnih škola u malom fudbalu za devojčice. Prethodnim eliminacijama na opštinskim takmičenjima, plasman na okružno prvenstvo steklo je šest osnovih škola, među njima iz kovinske opštine OŠ „Desanka Maksimović“.

U hali Osnovne škole „Đura Jakšić“ održano je takmičenje koje se odvijalo po kup sistemu a pobednik je stekao plasman u narednu fazu takmičenja. U dva četvrtfinalna meča pobede su ostvarile devojčice iz osnovnih škola „Maršal Tito“ iz Padine i „Mika Antić“ iz Pančeva. One su veoma lako savladale vršnjakinje iz osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Hajdučice i „Moše Pijade“iz Gudurice. Obe ekipe koje su trijumfovale u četvrtfinalnim mečevima, sa istim uspehom odigrale su i polufinalne mečeve – devojčice iz Padine savladale su ubedljivo ekipu „Desanke Maksimović“, dok su Pančevke savladale ekipu iz Opova.

U finalu su osnovke iz Pančeva bile uspešnije od ekipe Padine i pobedile rezultatom 5:1.

Trećeplasirana ekipa, po propozicijama takmičenja, je ekipa osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Opova, jer su u polufinu izgubile od, kako se kasnije ispostavilo – osvajača takmičenja, ekipe iz Pančeva. Izvor: Opština Kovin

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!