Rat (na) plakatima

SMEDEREVO, 15. mart 2017 – Plakati se zna čiji su, ali čije su nalepnice „Drugi krug“?

Jedno od obeležja svakih izbora u nas u poslednjih četvrt veka jeste rat plakatima. Odlepljivanje, prelepljivanje, cepanje i grebanje… Sve to je postalo uobičajeno, deo izbornog folklora. Predsednički izbori, koji nam sleduju za nešto više od dve nedelje, kako sada stvari stoje, lako bi mogli da predstavljaju izuzetak. Iz prostog razloga što su se, barem do ovog časa, na svim za to predviđenim mestima, naravno i za tu namenu nepredviđenim, pojavili plakati samo jednog kandidata.

Ta činjenica, da nemaju svoje plakate, još – a pitanje je i da li će ih imati, nije omela sledbenike, „ljubi ih čika“, Belog Preletačevića. Oni su, gerilski domišljati već kakvi jesu, iskoristili šta im je dato: logo – inicijali „AV“, samo sa jednim dodatim slovom i imenom njihovog favorita, lako postaje sada već opštepoznati slogan „Ave Beli“.

Ako se zna ili da naslutiti ko stoji iza ovakvih „prepravki“ plakata AV-a, enigma su autori i oblepljivači „Drugog kruga“. Ove nalepnice su se pojavile početkom nedelje na (već pominjanim – jedinim) plakatima, ali i na stubovima ulične rasvete, izlozima, trotoarima… Izborom boja pa i dizajnom neodoljivo podsećaju na nekadašnji Otpor i njihove nalepnice. Malo je verovatno da je slučajnost, pre da je namera, pa ko se se seti seti se… Za ove nalepnice još uvek, i ovde stoji odrednica – barem za sada, niko nije „preuzeo odgovornost“.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!