Site icon podunavlje.info

O upotrebi znakovnog jezika

SMEDEREVO, 15. mart 2017 – Savez gluvih i nagluvih Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovaće u četvrtak u Smederevu tribinu čiji je cilj predstavljanje Zakona o upotrebi znakovnog jezika koji je Skupština Srbije usvojila 28. aprila 2015. godine, saopšteno je danas.

Tribine se održavaju u svim gradovima Srbije sa ciljem da se što veći broj gluvih osoba i čujućih osoba koje su zaposlene u javnim institucijama i državnim organima upozna sa Zakonom o upotrebi znakovnog jezika čijom primenom treba da se obezbedi ravnopravnost u komunikaciji.

Govornici na ovoj tribini će biti: predsednica Saveza gluvih i nagluvih Srbije, Suzana Maslać  Matović, pomoćnik ministra Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, Vladimir Pešić, kao i autorke Zakona, Jelena Kotević i Tanja Prijić.

Svojevrsna promocija značaja znakovnog jezika ali i zajednice gluvih i nagluvih osoba Republike Srbije biće održana 16. marta sa početkom u 10,30 časova u Bioskopskoj sali Centra za kulturu Smederevo.

Exit mobile version