Drama u autobusu mitingaša

Pošla na Vučićev miting u Požarevcu i doživela infarkt, lekari se bore za njen život!

POŽAREVAC, 13. mart, 2017 – Ovih dana na društvenim mrežama, posebno na stranici Požarevac na fejsbuku, dominirala je vest da je jedna četrdesetpetogodišnja žena iz Smedereva, koja je u četvrtak sa svojim sugrađanima krenula na miting u Požarevcu da podrži predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, doživela težak infarkt i, nešto kasnije, u požarevačkoj bolnici preminula.

Ta vest je delimično tačna. Tačno je da je doživela infarkt u autobusu, ali nije tačno da je preminula, jer je nakon dva dana boravka u požarevačkoj bolnici prebačena u beogradski Klinički centar, gde se lekari i dalje bore za njen život.

Naime, radi se o Dragani Jonojlović(45), inače, rođaci gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, koja je toga dana sa svojim sugrađanima autobusom krenula na miting u Požarevcu.

– Dragana je za Požarevac krenula veoma raspoložena i nije ništa ukazivalo da će da je zadesi tragedija, priča jedan Smederevac koji je bio u istom autobusu i dodaje: – Neposredno pred ulazak u Požarevac, negde kod Ljubičeva, ona je jauknula i srušila sa na pod autobusa. Zavladala je panika, ali joj je odmah prišao jedan čovek, za kojeg se ispostavilo da je lekar-ortoped, i ukazao joj prvu pomoć. Ubrzo je stigla hitna pomoć koja je nastavila sa reanimacijom – kaže on.

Direktor požarevačkog Doma zdravlja, Dragan Rakić kaže da je ekipa iz hitne pomoći uspela da reanimacijom nesretnu ženu vrati u život, jer je neko vreme bila klinički mrtva.

– Ekipa iz naše hitne pomoći svojom požrtvovanošću i stručnim pristupom uspela je da ženu, koja je doživela težak infarkt, praktično vrati iz mrtvih u život, jer je jedno vreme po svim medicinskim parametrima bila klinički mrtva. Nakon reanimacije prebačena je na odeljenje kardeologije u Opštu bolnicu, gde je primio kardiolog Đorđe Miljević, koji je dalje opservirao – rekao je direktor Rakić.

U bolnici su nam rekli da je pacijentkinja primljena u komatoznom stanju, jer je jedno vreme, dok je bila klinički mrtva, mozak ostao bez kiseonika i da je priključena na veštačka pluća.

– Zbog ozbiljnosti pacijentkinjog stanja, ona nije mogla odmah da bude transportovana u neku specijalističku kliniku u Beogradu. Tek, u subotu kada joj se stanje malo stabilizovalo prebačena je u beogradski Klinički centar, kažu nam u požarevačkoj bolnici.

Kako smo saznali Dragana Jonojlović ranije nije imala srčane probleme. Jedino je imala povišen krvni pritisak, zbog čega je uzimala adekvatne lekove.

Dok je bila u bolnici u Požarevcu, Draganu je nekoliko puta posetila gradonačelnica Smedereva, Jasna Avramović, inače njena rođaka. Nju su posećivali i njen suprug, kao i brat koji je došao iz Podgorice.

TPKNEWS/M.Veljković

Skorašnji članci

error: Content is protected !!