DRI: Pršte prijave zbog nenamenskog trošenja para

VELIKA PLANA/SMEDEREVO, 12. mart – Državna revizorska institucija (DRI), nakon sprovedenih revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Grada Smedereva i Opštine Velika Plana, podnela je 15 prekršajnih i tri krivične prijave u Velikoj Plani i tri zahteva za pokretanje prekršajnog i jednog krivičnog postupka protiv odgovornih lica u Smederevu, saopšteno je regionalnom portalu Podunavlje.info.

Prethodno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani saopšteno da je DRI ovom tužilaštvu podnela dve krivične prijave, obe zbog krivičnog dela nenamensko trošenje budžetskih sredstava.

U međuvremenu je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu potvrđeno da je DRI ovom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nenamensko korišćenje budžetskih sredstava iz čl. 362a Krivičnog zakonika.

Nedavno registrovani regionalni portal Podunavlje.info, koji informiše građane o aktuelnim dešavanjima u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani i Kovinu, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, a u vezi sa podnetim prijavama protiv odgovornih lica za Grad Smederevo i Opštinu Velika Plana, obratio se DRI, kao i tužilaštvima u Smederevu i Velikoj Plani.

Državna revizorska institucija je u petak obavestila da će detalje, imena odgovornih lica i njihove funkcije, kao i obimnu dokumentaciju, povodom pomenutih prekršajnih i krivičnih prijava, dostaviti regionalnom portalu Podunavlje.info početkom nastupajuće radne sedmice.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!