Prvenstvo centralne Srbije: Ilić najuspešniji strelac

SMEDEREVO, 6. mart 2017 – Najuspešniji strelac na Prvenstvu centralne Srbije u A programu je Veljko Ilić sa osvojene dve medalje. Bio je najbolji junior sa 590 krugova, a srebrnu medalju je osvojio sa 586 krugova u kategoriji seniora. Domaćini su osvojili i dve ekipne bronze, u kategorijima juniora i seniorki puškom, saopštila je danas Streljačka družina Smederevo.

Na kvalifakicionom turniru za državno prvenstvo u A programu, koje je održano prošle nedelje na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, Veljko Ilić je sa 590 krugova osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom, dok je u kategoriji seniora sa 586 krugova osvojio srebro. Čak tri strelca kod juniora sa rezultatom od 580 krugova zauzela su sledeća tri mesta ispod smederevskog strelca. Na osnovu najbolje poslednje serije srebrnu medalju osvojio je Lazar Dragović iz Streljačkog kluba „Niš 1881“, a bronzu Marko Ivanović iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca. Bez medalje ostao je Svetomir Jončić iz SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota. Markov stariji brat Miloš Ivanović sa 590 krugova bio je najbolji senior, a bronzu je osvojio još jedan Nišlija, Milan Stojanović sa 585 krugova.

Ekipno kod juniora tri najbolje ekipe su „Čika Mata“ sa 1729 krugova, „Lukanjac“ sa 1706 i domaćin Streljačka družina „Smederevo“ sa 1703 kruga. Od naših strelaca pucali su još i Nemanja Adamović i Nemanja Živojinović.

U istoj disciplini u kategoriji juniorki Natalija Tasić je bila četvrta sa 390 krugova, a u kategoriji seniorki sedma sa 386 krugova. Medalje kod juniorki su podelile strelkinje iz Kragujevca i Niša. Najbolja je bila Nevena Armuš iz „Čika Mate“ sa 394 kruga, dok je njena klupska drugarica Milica Ristić osvojila bronzu sa 391 krugom. Istim rezultatom sa boljom poslednjom serijom srebrnu medalju osvojila je Nišlijka Milena Cvetković. Kragujevčanka Teodora Vukojević je bila najbolja seniorka sa sjajnih 397 krugova. Srebro je osvojila Tiha Todorović iz SK „M. M. Lukanjac“ iz Pirota sa krugom manje, a bronzu još jedna niška takmičarka, Katarina Trajković sa 395 krugova.

U kategoriji juniorki Streljačka družina „Smederevo“ bila je četvrta sa 1127 krugova, a u kategoriji seniorki treća sa 1090 krugova. Prve tri ekipe kod juniorki su: „Čika Mata“ 1168 krugova, „Niš 1881“ 1166 krugova i „Lukanjac“ Pirot 1133 kruga, a kod seniorki: prve dve su ponovo „Čika Mata“ sa 1181 krugom i „Niš 1881“ sa 1164 krugova. Sa Tasićevom u ekipi bile su još i: Iva Jovanović i Jovana Lazić, a nastupila je i Dunja Rajković.

Zbog malog broja prijava nije bilo proglašenja najboljih u takmičenjima pištoljem.

Domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Srbije je grad Kraljevo i tamošnji Streljački savez, a turnir će se održati 18. i 19. marta.

Danas su put Maribora na evropsko prvenstvo krenuli i reprezentativci Srbije, među kojima je i dvoje strelaca „Smedereva“: Petar Adamović, junior i seniorka Jasmina Milovanović. Oba naša strelca nastupaju u disciplinama vazdušnim pištoljem. Adamović u sredu 8. marta, a Milovanovićeva u petak 10 marta. Na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope vazdušnim oružjem nastupaju strelci iz 46 zemalja.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!