INSAJDER.NET: Obezbedili struju za protest

INSAJDER.NET, 4. mart 2017 – Dobili smo usmenu saglasnost direktorke JKP Zelenilo Smederevo da će nam odobriti pristup priključku za struju, navode za Insajder.net predstavnici Građanske inicijative koja je za večeras zakazala okupljanje u znak protesta zbog otkazivanja koncerta Vlada Georgieva u tom gradu.

Piše: M.M.

Foto: Srđan Ilić / Vlado Georgiev

„Ukoliko nam i ovo otkažu mi smo spremili i agregate“ dodaju u inicijativi „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati“, .

Juče su iz Inicijative saopštili da im je uskraćena struja za održavanje skupa. Kako su ,objasnili prvo su sve gradske službe navele da nisu nadležne, pa su se oni obratili i crkvi kako bi obezbedili alternativno napajanje strujom.

Međutim, dan pred okupljanje, crkvena opština i starešina crkve odobrili su napajanje samo do 18 časova, iako je skup zakazan za 20.30 časova.

U Smederevu je za večeras zakazan skup na kojem će, umesto koncerta Georgieva, biti puštane njegove pesme, čemu će on prisustvovati, na poziv građana.

Predstavnici građanske inicijative „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati“ na Facebook profilu ima podršku oko 20.000 građana, a Georgijev je potvrdio dolazak u Smederevo. On je na svom twiter nalogu zamolio sve da na protest ne donose stranačka obeležja, jer kako je naveo, ovo je građanski a ne politički skup.

Podsetimo, koncert Vlada Georgijeva bio je zakazan za 4. mart, zatim odložen, pa otkazan, za šta je Georgiev saznao preko Tvitera.

On smatra da je problem s njegovim otkazanim koncertom u Smederevu nastao zbog njegove javne podrške najavljenom kandidatu za predsednika Srbije Saši Jankoviću.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!