DANAS: Mediji pozvani na protest u Smederevo

DANAS, 4. mart 2017 – Organizatori građanskog protesta u Smederevu pozvali su medije da isprate skup građana organizovan povodom zabrane koncerta Vlada Georgieva u tom gradu.

Piše: D. Đ.

Okupljanje je zakazano na Gradskom trgu Smedereva danas (subota, 4. mart, u vreme zabranjenog koncerta), od 20.30 sati. Građane Smedereva pozdraviće i sam Georgiev, a planiran je i njegov kraći nastup.

Sudeći po interesovanju ljudi iz cele Srbije, ali i dijaspore širom sveta, i činjenici da je neformalna Fejsbuk grupa „Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati“ za samo pet dana okupila čak 20.000 ljudi, organizatori očekuju prisustvo više hiljada građana Srbije.

Podsetimo, građani Smedereva izrevoltirani odlukom da se Georgievu bez ikakvog obrazloženja ukaže gostoprimstvo u njihovom gradu i definitivno otkaže koncert, samoinicijativno su se preko društvenih mreža organizovali da koncert ipak održe u vidu građanskog protesta i da se tako suprotstave samovolji onih koji u njihovo ime ukidaju slobodu mišljenja, izražavanja, izbora.

Kako navode organizatori, ovim okupljanjem iz Smedereva se šalje snažna poruka: Ovo je naš grad, i mi se pitamo!

“Vidimo se u zakazano vreme, na dogovorenom mestu! Subota, 4. mart od 20.30 – Gradski trg Smederevo”, navodi se u pozivu medijima da dođu i o ovom događaju izveste građane Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!