Site icon podunavlje.info

Avramović: Medijske spekulacije i spinovanje

SMEDEREVO, 4. mart – Grad Smederevo i ja kao gradonačelnik nemamo nikakve veze ni sa zakazivanjem ni sa otkazivanjem koncerta Vlade Georgieva. To su samo medijske spekulacije i spinovanja koje je opozicija pokušala da iskoristi i na taj način započne političku kampanju, saopštila je danas gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

“Nisam do sada reagovala jer mislim da nikada ne treba mešati kulturu i politiku. Ali posle svih ovih gnusnih napisa, prinuđena sam da se javnosti obratim sledećim saopštenjem. Istina je sledeća: nikada se nisam bavila zabranama koncerata.  Istina je i da Vlado Georgiev  nije  pregovarao sa mnom, niti sa bilo kim iz gradske uprave. Sve je to radio sa direktorom Sportske hale. Sve ostalo je laž.”

Gradonačelnica kaže da je laž  i da su na bilo koji način opstruirali organizovanje ovog  protesta na Gradskom trgu i demantuje da su grad ili ona, na bilo koji način učestvovali u navodnim zabranama.

Priključak za struju im je omogućen, dodaje Avramović, a što se tiče kamera, navodi da su one  u privatnom vlasništvu jedne kompanije, koliko zna, u funkciji su  i nisu u nadležnosti grada.

“Laž je i da je radnicima javnih preduzeća zabranjeno pojavljivanje na ovom najavljenom okupljanju.”

Takođe, tvrdi da je niko od brojnih medija koji su ovih dana vodili „političku harangu”, nije ni pozvao da kaže nešto na ovu  temu, osim redakcije Slobodne Evrope.

Gradonačelnica je na kraju saopštenja podsetila da je Smederevo otvoren grad za sva kulturna, sportska i umetnička dešavanja, kako kaže  “to potvrđuju sve naše gradske manifestacije”.

Exit mobile version