Site icon podunavlje.info

RSE: Zabranjena struja za protest

RADIO SLOBODNA EVROPA, 3. mart 2017 – Građanima Smedereva uskraćena je električna energija za protest 4. marta koji je najavljen zbog otkazivanja koncerta Vlada Georgieva u tom gradu, navodi se u saopštenju grupe građana “Koncert Vlada Georgieva-ipak ćemo održati”.

Kako se navodi u saopštenju administratora Grupe na fejsbuku, okupljanje na gradskom trgu grupa građana “Koncert Vlada Georgieva-ipak ćemo održati” uredno je prijavila policiji i o tome je obaveštena Gradska uprava Smedereva uz molbu da omogući pristup priključku na struju.

“Tri dana niko nije odgovorio, a onda je stiglo ograđivanje da oni nisu nadležni. Ni EPS nije nadležan, rečeno je u tom preduzeću,” navodi se u saopštenju Grupe.

Kako je saopšteno, ova grupa građana uredno je dostavila dopis i JKP „Zelenilo i groblja“ u vezi sa obezbeđivanjem struje.

Kako saopštava grupa “Koncert Vlada Georgieva-ipak ćemo održati”, predstavnici građana, za svaki slučaj, obezbedili su alternativno napajanje iz crkve na trgu, ali su dan pred okupljanje crkveni velikodostojnici povukli svoju reč i odobrili napajanje samo do 18 časova, iako je skup zakazan za 20.30.

Koncert u centru Smedereva organizuje se u znak protesta jer je gradska vlast otkazala nastup muzičara Vlada Georgieva koji je bio zakazan za 4. mart.

Vlado Georgiev za RSE je izjavio da je uveren da je do otkazivanja koncerta došlo zato što je javno podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izjavila je za RSE da je koncert pomeren za maj, a ne otkazan, ali nije objasnila zbog čega je rukovodstvo smederevske Sportske hale donelo takvu odluku.

 

Exit mobile version