Site icon podunavlje.info

Identitet mladića iz Dolova – enigma?

SMEDEREVO, 3. mart 2017 – Prošlo je mesec dana kako zvaničnici ne saopštavaju imena izgrednika na političkoj tribini Vuka Jeremića, 3. februara u Smederevu. Poražavajuće. Pre svega za one koji predstavljaju državu, njene organe, institucije i koji javnosti i dalje ne saopštavaju: Ko su momci iz Dolova?

Nadležnima u Policijskoj upravi u Smederevu i Odeljenju (Birou) za medije i komunikacije MUP-a pre dva dana uputili smo pismo sledeće sadržine:

“Na tribini Vuka Jeremića u Smederevu, 3. februara, došlo je do ometanja javnog skupa, nakon čega su dva lica izvedena od strane policije iz Centra za kulturu i tom prilikom, verovatno, legitimisana.
Po nalogu dežurnog osnovnog javnog tužioca, policija je imenovanima trebalo da podnese prekršajne prijave iz oblasti javnog reda i mira. Policija je te večeri rekla tužiocu da su dvojica mladića iz Dolova.

Hoće li MUP i konačno otkriti identitet dvojice mladića iz Dolova, mesec dana nakog pomenutog izgreda?
Molimo da odgovorite na postavljeno pitanje, kako bi odagnali sumnju da je, kako zlonamernici tvrde, policija „privatizovana“, „u stranačkim rukama“, „instrument aktuelnog režima“, ili je ono što želimo da verujemo da jeste –  institucija svih građana Srbije.”

Exit mobile version