Hestil tvrdi da poštuje zakone EU

SMEDEREVO, 22. februar 2017 – Povodom antidamping istrage Evropske komisije protiv uvoza toplo valjanih proizvoda poreklom iz nekoliko zemalja, uključujući proizvode srpskog proizvođača kompanije Železara Smederevo, za period počev od 1. jula 2015. do 30. juna 2016, danas se oglasio vlasnik ove železare Hestil Srbija.

„Hestil Srbija d.o.o. vlasnik je glavnih sredstava Železare Smederevo od 1. jula 2016. godine. Navedena sredstva se danas koriste u proizvodnom procesu kompanije koja je član HBIS porodice, a koja je fokusirana na prodaju svojih srpskih proizvoda i na postizanje svojih poslovnih planova zasnovanih na takvoj proizvodnji“, kaže direktor Hestil Srbija Sihai Song i objašnjava:

„Mi smo opredeljeni na prodaju robe proizvedene u Srbiji, uz svo poštovanje zakona države u kojoj poslujemo, tu uključujući i zakone EU. Nastavićemo da servisiramo naše kupce iz EU, uprkos našem malom udelu na tom tržištu. Kako bi uspešno postigli naše poslovne ciljeve, mi smo posvećeni pridržavanju zdravih ekonomskih principa i očuvanju našeg poslovanja u Srbiji. Hestil Srbija se neće baviti trgovinom čelika iz Kine ili drugih zemalja unutar teritorije Republike Srbije, zemalja EU ili ostalih država u okruženju“.

hbis5

Kako stoji u saopštenju, Kompanija Hestil Srbija ostaje posvećena servisiranju kupaca u EU, ali i, pošto je uočen potencijal tržišta prerađivačke industrije u Srbiji i u regionu, tu vidi svoju glavnu razvojnu šansu.

Kina i Srbija imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, stoji još u saopštenju, i u Hestilu očekuju da će intenziviranje ekonomske saradnje dodatno doprineti njihovim razvojnim planovima.

„Pre svega, imamo veliku podršku od Guvernera Provincije Hbei, koji je odlučan da dovede još kineskih investitora i kompanija u Srbiju koji će, zajedno sa postojećom potražnjom prerađivačke industrije, dalje doprineti stvaranju preduslova za uvećanje prodaje naših proizvoda u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Direktor Sihai Song, tvrdi da će se, u cilju ostvarivanja pune konkurentnosti kompanije Hestil Srbija fokusirati se na proizvodnju visoko kvalitetnih proizvoda, kao što su beli lim i hladno valjani proizvodi koje zahtevaju postojeći i budući kupci.

„Dolaskom kompanije Hestil, i našim decenijskim iskustvom, naša pažnja je usmerena na uvođenje novih tehnologija u ovu privrednu granu, koja će zajedno sa profesionalnim i obrazovanim kadrom, verujemo uspeti u zadovoljavanju potreba prerađivačke industrije u Srbiji. Za nas je od velike važnosti da napomenemo da ćemo tokom upravljanja proizvodnim sredstvima biti fokusirani na visoko kvalitetne proizvode dodate vrednosti, a ne samo na toplovaljani čelik“, kaže se u saopštenju.

Hesti planira da ove godine investira 120 miliona dolara u svoja postrojenja, fokusirajući se na unapređenje i modernizaciju funkcionalnosti opreme, kao i mere optimizacije proizvodnih troškova. Razmatrana je i mogućnost linije za toplo pocinkovanje, ali ona na kraju nije uključena u plan investicija za 2017

Železara u Smederevu ima godišnji kapacitet od 2,2 miliona tona čelika, a tokom proteklih godina, roba proizvedena u ovoj železari predstavljala je oko 1 posto tražnje EU.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!