Nenad Putnik novi predsednik Streljačkog saveza Srbije

SMEDEREVO,  21. februar – Siniša Mašović, advokat iz Smedereva, nije više čelnik Streljačkog saveza Srbije. Novi predsednik je Nenad Putnik iz Beograda, odlučeno je danas na redovnoj izbornoj sednici Skupštine, održanoj u Gradskoj opštini Novi Beograd.

Uz Putnika, kandidat je bio i Siniša Mašović iz Smedereva, dosadašnji prvi čovek nacionalne streljačke organizacije, koji je ovu dužnost obavljao od 2013. godine. Skupštini su prisustvovali delegati  čak 80 od ukupno 84 članice Streljačkog saveza Srbije. Putnik je dobio 62, a Mašović 18 glasova.

Alimpijevic, Masovic, Stevanovic

 

 

Nenad Putnik, koji je u prethodne četiri godine bio član Nadzornog odbora SSS, je rođen 1977. godine. Radi kao docent na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu, a 2012. godine stekao je titulu doktora nauka. Streljaštvom se bavi od 1988. godine u SD Zemun Centar. Posle takmičarske karijere obavljao je dužnost sekretara, a kasnije i predsednika zemunske družine. Bio je generalni sekretar SS Beograda i u dva mandata član Upravnog odbora SS Srbije.

Prilikom predstavljanja delegatima, Putnik, kao svoje najvažnije programske ciljeve, naglasio unapređenje saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta, zatim pronalaženje generalnog sponzora SSS, jer, kako je naglasio Savez ne može da se osloni samo na programska sredstva Ministarstva omladine i sporta, osmišljavanje komercijalnih aktivnosti u cilju poboljšanja materijalnog položaja Saveza.

Putnik je najavio i saradnju sa drugim streljačkim savezima zemalja u okruženju u cilju apliciranja za projekte Evropske unije. Kao jedan od ciljeva naveo je i donošenje Strategije razvoja streljačkog sporta u Srbiji 2027. godine.

Obrazlažući planove u okviru strategije Putnik je istakao izgradnju nacionalnog trenažnog centra, kao i novih streljačkih objekata i osavremenjavanje i adaptacija postojećih objekata poput onih u Boru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, na Mirjevu i drugih uz ravnomernu regionalnu zastupljenost, sistemski pristup edukaciji sportskih stručnjaka, zatim povećanje broja sportista strelaca u olimpijskim disciplinama, negovanje tradicionalnih streljačkih disciplina.

Prema njegovim rečima, u strategiju spada i unapređenje saradnje sa Svetskom streljačkom fedderacijom, kroz učešće naših eksperata u njihovim radnim telima, kandidatura i organizacija velikih međunarodnih takmičenja, intenziviranje saradnje sa Vojskom Srbije. Putnik je naveo da će se angažovati i na popularizaciji streljaštva među deci i omladinom i medijskoj promociji ovog sporta.

Po proglašenju za novog predsednika, Putnik se zahvalio dosašnjem predsedniku i rukovodstvu Saveza i kazao da će se truditi  da bude predsednik svih strelaca.

Siniša Mašović

Dosadašnji predsednik Siniša Mašović je čestitao Putniku i novom rukovodstvu, poželevši im uspešan rad.

 

Skorašnji članci