Kriminalci vežbaju na strelištu Vojske – i nikom ništa!

SMEDEREVSKA PALANKA, 20. februar 2017 – Na zahtev Demokratska stranke da se sazove sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti povodom krivične prijave Vojnog sindikata Srbije, u kojoj se navodi da su visoki oficiri Vojske Srbije omogućili kriminalcima da koriste strelište i municiju Vojske, po rečima Radoslava Milojičića, poslanika DS-a i člana ovog Odbora, ni posle dve nedelje nema odgovora.

– Oni ne da ne poštuju opozicione poslanike nego ni institucije sistema. Tražili smo da službe bezbednosti ispitaju i podnesu izveštaj Odboru za kontrolu službi bezbednosti ko sve neovlašćeno raspolaže vojnom imovinom i na osnovu toga pribavlja imovinsku korist. Zabrinjavajuće je da se urušava jedini veliki sistem u Srbiji koji je prošao ozbiljnu reformu i da visoki oficiri Vojske Srbije sarađuju sa kriminalcima i od toga zarađuju velike cifre, dok vojnik sa smanjenom dnevnicom od 150 dinara ne može da priušti ni najosnovnije namirnice – rekao je Milojičić.

Kena 2

Milojičić tvrdi da 81 posto pripadnika Vojske Srbije ima zaradu manju od prosečne u Srbiji, dok 70 odsto civila u Vojsci zarađuje samo 22 hiljade dinara.

– Znam da će mnogi naprednjaci ustati i reagovati posle ove bolne istine, ali naša dužnost je da ne dozvolimo da bilo ko urušava Vojsku Srbije i prolazi nekažnjeno – zaključio je Radoslav Milojičić, poslanik i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Da podsetimo, na strelištu Specijalne brigade Vojske Srbije, umesto elitnih vojnika gađanje su vežbali Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi i njegov prijatelj Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, stoji u krivičnoj prijavi koju je Vojni sindikat Srbije podneo protiv brigadnog generala V. Z. i potpukovnika N. D. kojom ih terete da su zloupotrebili službeni položaj i omogućili osobama iz kriminalne sredine da koriste strelište i municiju Vojske Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!