Najbolji: Novica, Marija, Nemanja i Katarina

SMEDEREVO, 19. februar 2017 – Novica Petrović sa odličnih 187 krugova i Marija Aničić sa 184 kruga najbolji su pojedinci u trećem kolu 9. Smederevske lige u streljaštvu. Pobede u ekipnom plasmanu odnele su „Kore-Mig“ kod seniora i „New Press“ kod seniorki.

Novica Petrović („Juteks“) je sa 187 krugova pobedio u trećem kolu devete Smederevske lige u streljaštvu, koje je odžano prošlog petka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Dva kruga manje imao je na drugom mestu Borivoje Provčin, a treće, sa 181 krugom, osvojio je Andrija Ranković, član Streljačkog kluba „Aranđelovac“. Nastupilo je ukupno 29 seniora. Kod seniorki drugu pobedu u ovogodišnjoj ligi zabeležila je Marija Aničić („New Press“) sa 184 kruga, a drugo mesto sa četiri kruga manje pripalo je njenoj timskoj drugarici Jeleni Tasić. Kao i u prošlom kolu treće mesto je zauzela aranđelovčanka Mladena Ristić, sa 177 krugova, i boljom poslednjom serijom od drugarice iz ekipe Nevene Zečević. Ukupno je bilo 14 seniorki.

Ekipno, kod seniora treća pobeda u nizu ekipe „Kore-Mig“ (Borivoje Provčin 185, Nikola Simić, Dragan Florić obojica 179) sa 543 kruga. Drugo mesto je pripalo ekipi „Juteks“ (Novica Petrović 187, Saša Ilić 180, Radoslav Mirković 172,) sa 539 krugova, a treće muškoj ekipi SK „Aranđelovac“ (Andrija Ranković 181, Aleksandar Matić 175, Nenad Đurđević 168) sa 524 kruga. Kod seniorki prva pobeda ekipe „New Press“ (Marija Aničić 184, Jelena Tasić 180, Milica Luković 162) sa 526 krugova, koliko je imala i ženska ekipa SK „Aranđelovac“ (Mladena Ristić, Nevena Zečević obe 179, Nevena Gavrilović 172), ali su smederevke bile bolje na poslednju seriju. Na trećem mestu našla se ekipa Okružnog zatvora (Gorica Glišić Milenković 160, Milena Milenković 126, Dragana Dačić 111).

U generalnom plasmanu pojedinačno kod seniora prvi je Novica Petrović sa 558 krugom, drugi je Provčin sa 550 krugova, a treći Simić sa 544 kruga. Kod dama na prvom mestu se izdvojila Marija Aničić sa 547 krugova, Nevena Zečevićev je druga sa 540, a tri kruga manje ima Mladena Ristić. Ekipno kod seniora prva je ekipa „Kore-Mig“ sa sve tri pobede i ukupno 27 bodova, slede „Juteks“ sa 23 boda i SK „Aranđelovac“ sa 20 bodova. Ukupno 9 ekipa. Prve tri ekipe kod seniorki su SK „Aranđelovac“ 14 bodova, „New Press“ sa 13 bodova i JKP „Vodovod“ sa 6 bodova. Takmiči se 5 ženskih ekipa.

Liga sadrži sedam kola, za konačan plasman se boduju pet najboljih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji, šest u ekipnoj. Za plasman u finale, osam najboljih pojedinačno, računa se šest najboljih rezultata. Četvrto kolo će se održati 17. marta.

IV-liga-osnovaca-u-streljastvu_III-kolo_16-02-2017(1)

Nemanja Adamović sa 178 i Katarina Milovanović sa 172 kruga bili su najbolji i na trećem kolu 4. Smederevske lige u streljaštvu u konkurenciji pionira.

U nastavku četvrte Smederevske lige u streljaštvu za mlađe kategorije, prošlog četvrtka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo održano je treće kolo, u kome su nove pobede ostvarili Nemanja Adamović sa 178 krugova i Katarina Milovanović sa 172 kruga. Adamović je član Streljačke družine „Smederevo“ i učenik osnovne škole „Dositej Obradović“, a Milovanovićeva ide u OŠ „Branislav Nušić“ i član je Streljačkog kluba „Heroj Srba“. Druga mesta pripala su Nemanji Živojinoviću (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 169 krugova i Ivoni Bojić (OŠ „Sveti Sava“) sa 168 krugova. Sa po 163 kruga treća mesta zauzeli su Lazar Beljić (OŠ „J. J. Zmaj“) i Dunja Rajković (OŠ „Branko Radićević“). Svi su članovi „Smedereva“.

U ekipnom plasmanu prva tri mesta kod pionira osvojili su OŠ „J. J. Zmaj“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „dr Jovan Cvijić“, a kod pionirki „Branislav Nušić“, „Sveti Sava“ i „Branko Radičević“.

Posle tri kola lige u ukupnom plasmanu u kategoriji pionira prvi je Nemanja Adamović (527), drugi Nemanja Živojinović (494), treći Lazar Beljić (340 krugova). Kod pionirki vodi Katarina Milovanović (501), druga je Teodora Čakarević (387) treća Dunja Rajković (332).

U ekipnom plasmanu posle prva tri kola najbolji su pioniri OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa tri pobede (24 boda), slede OŠ „Dositej Obradović“ (16 bodova), OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (15 bodova), OŠ „Sveti Sava“ (14 bodova), OŠ „Branislav Nušić“ (11 bodova), OŠ „Dimitrije Davidović“ (10 bodova), OŠ „Ivo Andrić“ Radinac (8 bodova), i OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka (5 bodova). Kod pionirki takođe sa 3 pobede i 24 boda vodi Osnovna škola „Branislav Nušić“. Slede OŠ „Sveti Sava“ (19 bodova), OŠ „Ivo Andrić“ Radinac (17 bodova), OŠ „Branko Radičević“ (13 bodova), OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (9 bodova), OŠ „Dimitrije Davidović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ (6 bodova) i OŠ „Dositej Obradović“ (1 bod).

Liga sadrži sedam kola, za konačan plasman se boduju pet najboljih rezultata u pojedinačnoj konkuenciji, šest u ekipnoj. Za plasman u finale, osam najboljih pojedinačno, računa se šest najboljih rezultata. Četvrto kolo održaće se 16. marta.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!