Streljaštvo: Smederevke pobednice Kupa Srbije

SMEDEREVO, 18. februar 2017 – Četiri godine pištoljaška ekipa Streljačke družine „Smederevo“ u sastavu Jasmina Milovanović, Ana Alentijev i Ana Todorović je u samom vrhu sportskog streljaštva u Srbiji, u kontinuitetu osvajaju medalje na najznačajnijim državnim takmičenjima.

Ove godine, kada se proslavlja jubilej – 130 godina streljaštva u Smederevu, ponovo su bile najbolje na Kupu Streljačkog saveza Srbije, koji je odžan prošlog vikenda na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Sa rezultatom od 1106 krugova za 23 kruga su bile bolje od ekipe Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda, a treće mesto sa krugom manje od „policajki“ imala je proslavljena ekipa Streljačkog kluba „Crvena zvezda“, koju predvodi reprezentativka Zorana Arunović. Zlatna ekipa „Smedereva“ na finalima Kupa Srbije nastupa u istom sastavu od 2014. godine kada su i osvojile prvo ekipno zlato u Kupu, 2015. su bile druge, a prošle godine treće.

Pojedinačno, u kontinuitetu, Jasmina Milovanović osvaja medalje! Prve, 2014. godine zlato, 2015. i 2016. bronzu, i sada srebro. Bolja od nje bila je samo Zorana Arunović. Bronzu je osvojila Brankica Zarić, iz Streljačke družine „Novi Sad 1790“. Odličan rezultat je ostvarila i Ana Alentijev, nekadašnja juniorska reprezentativka Srbije iz Smedereva – 372 kruga, a Ana Todorović, koja već duže vreme ima povredu kolena, koja joj onemogućava postizanje najboljih rezultata, napravila je pravi podvig otpucavši 354 kruga u osnovnom delu! Dan ranije pucala je juniorsko finale. U osnovnom delu imala je 351 krug, ali je takmičenje završila kao osma u finalu. Petar Adamović, finalista u kategoriji juniora pištoljem, u osnovnom delu bio je šesti sa 544 kruga, a u finalu peti.

Veljko Ilić, finalista u kategorijama juniora i seniora pištoljem, prvog dana je bio na nivou svojih rezultata i sa 616 krugova plasirao se kao četvrti u finale, ali na žalost, (ni) u finalu nije uspeo dalje od tog mesta. Medalje su podelili strelci Streljačkog kluba „Čika Mate“ iz Kragujevca Stevan Jovanović – zlato, srebro Đorđe Savić, uzdanica kosjerićkog „Oka sokolovog“ i Jagodinac Lazar Kovačević, bronza. U seniorskoj kategoriji bio je prvi ispod crte. Tako Ilić nije uspeo da odbrani titule koje je osvojio prošle godine na ovom turniru, juniorsku bronzu i seniorsko srebro.

Na strelištu u Smederevu takmičenja se nastavljaju sledeće nedelje trećim kolom Smederevske lige za decu i odrasle. Vikend iza toga u Beogradu će se odražti treće kolo Kupa Srbije u B programu (pioniri/ke, kadeti/kinje i mlađi juniori/ke), a na Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem, u Maribor, početkom marta, putuju trenutno najspreminiji: Jasmina Milovanović i Petar Adamović.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!