Monstruozno: Podvodili maloletnu kćerku

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. februar 2017 – Više javno tužilaštvo u Smederevu pokrenulo je istragu protiv šest osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima, krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina, među kojima su i roditelji maloletne žrtve iz Smederevske Palanke, rečeno je portalu Podunavlje.info.

I.M. (46) i T.M. (38) iz Smederevske Palanke, roditelji žrtve trgovine ljudima, uhapšeni su pod sumnjom da su u poslednje skoro tri godine podvodili maloletnu kćerku M.M. koja sada ima nepunih 16 godina, potvrđeno je danas novinarima u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Pored roditelja, u pritvoru su P.S. (32), V.S. (46), Z.Đ. (43) i D.J. (54), svi iz Smederevske Palanke, koji se sumnjiče da su imali seksualne odnose sa maloletnom M.M. Oni su na taj način naplaćivali dugove koje je žrtvin otac napravio, a postupak se vodi i protiv M.P. koji je sada mlađi punoletnik, ali je kao stariji maloletnik seksualno iskoristio maloletno dete, takođe zbog duga.

„Žrtva je još sa 13 godina primoravana na seksualne odnose. U pitanju su iznosi od 10 do 30 hiljada dinara, na ime dugova roditelja, koje je žrtva na takav način otplaćivala. U pitanju su kafanski dugovi, kao i pozajmljivanje novca za hranu, cigarete, piće“, navode u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je preuzelo ovaj slučaj.

Po saznanju da je devojčica bila seksualno eksploatisana, tužilaštvo se odmah obratilo Jedinici za zaštitu žrtava trgovine ljudima, a zbog trauma koje je dete preživelo dobilo je status žrtve trgovine ljudima i upućeno u hraniteljsku porodicu.

Za ovu ljudsku tragediju saznalo se sasvim slučajno, prilikom posete ljudi iz palanačkog Centra za socijalni rad jednoj porodici, gde se tu zatekla i M.M. koja se potom poverila socijalnim radnicima, a oni odmah kontaktirali policiju. Ispostavilo se, nažalost, da je priča nesrećne devojčice istinita, pa i mnogo gora od onoga što je u prvi mah bila spremna da kaže.

Otac je nesrećnu devojčicu podvodio i u Beogradu, kod Plavog mosta, gde je dete preživljavalo nove traume, prinuđeno da prodaje svoje telo za hiljadu dinara!?

U Višem javnom tužilaštvu kažu da ovakav slučaj nisu imali u poslednjih nekoliko decenija, pojašnjavajući da se žrtva svemu tome protivila, ali da je dobijala batine od oca, ukazujući da to šta je ona doživela je strašno, na šta je sve bila primoravana.

Otac žrtve je od ranije poznat policiji, ima više krivičnih dela i bio je u pritvoru, a u tužilaštvu kažu da je u toku identifikacija ostalih „korisnika usluga“ nesrećne devojčice, kako bi svi bili izvedeni pred lice pravde.

Šestoro osumnjičenih za krivično delo trgovine ljudima su u pritvoru. Kada je žrtva trgovine maloletno dete, kazna zaprećena zakonom je od pet do 15 godina zatvora, dok je „korisnicima usluga“ maloletnice, po starom zakonu, zaprećena kazna od jedne do 8 godina zatvora.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!