Mina i Svetlana dobitnice knjiga

SMEDEREVO, 3. februar 2017 – U Bioskopu Centra za kulturu Smederevo, uoči projekcije domaćeg filma „Zona Zamfirova“ – drugi deo, izvučeni su dobitnici Laguninih knjiga za januar ove godine. Specijalni primerak knjige „Hajduk u Beogradu“ potpisane od strane autora Gradimira Stojkovića dobila je Mina Ambruš, dok je roman „Atlas oblaka“ autora Dejvida Mičela dobila Svetlana Protić, a obe su prošlog meseca gledale film „Santa Maria Della Salute“.

Njihove ulaznice iz kutije za nagradnu igru izvukao je Goran Zečević, urednik filmskog programa Centra za kulturu.

Da podsetimo, reč je o nagradnoj igri  Centra za kulturu Smederevo i izdavačke kuće Laguna koja svakog meseca iz svoje bogate edicije Filmovane knjige daruje jednu knjigu za decu i jednu za odrasle.

Gledaoci filmova u februaru i martu, ako učestvuju u nagradnoj igri, mogu dobiti najpoznatiji i najčarobniji roman za decu: „Petar Pan“, Džejmsa Metjua Barija i „Dukat i divlji pelin“, Dušice Milanović Marike, na osnovu koga je urađen nastavak filma Zona Zamfirova.

Petar Pan, najpoznatiji roman škotskog pisca i dramaturga Džejmsa Metjua Barija, doživeo je nekoliko veličanstvenih ekranizacija, a najpoznatija je svakako animirana verzija iz 1953. godine u produkciji Volta Diznija. Poslednja snimljena verzija je igrani film Pi Džej Hogana iz 2003. godine, a u najavi je i nova igrana verzija za 2018. godinu, što svedoči o popularnosti ovog svetskog klasika dečije književnosti o dečaku koji ne želi da odraste.

Dušica Milanović Marika objavila je 2005. nastavak Sremčevog romana o Zoni Zamfirovoj, „Zona Zamfirova – Šta je bilo posle“, pod pseudonimom Stevana Sremac. Pod ovim pseudonimom je objavljivala do 2010, od kada piše i objavljuje pod svojim pravim imenom. Knjiga o Zoni Zamfirovoj je bila megahit, ponovljena je i kao kiosk izdanje u velikom tiražu, a ubrzo po objavljivanju ovog romana javio se producent Miroslav Mitić i rezervisao autorska prava za ekranizaciju knjige.

Scenario za film „Vrati se Zone“ rađen je po  knjizi koja je 2015. ponovo objavljena u izdanju „Lagune“ Beograd, kao dopunjeno izdanje pod novim naslovom „Dukat i divlji pelin“.

Zainteresovani za učešće u nagradnoj igri treba da na poleđini svoje bioskopske ulaznice čitko upišu ime, prezime i broj telefona, a zatim, po završetku filma, tu ulaznicu ubace u brendiranu kutiju za nagradnu igru koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade se izvlače jednom mesečno, pre početka (prve) filmske projekcije u mesecu koji prethodi.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!