Site icon podunavlje.info

Katarina i Nemanja najbolji strelci pioniri

SMEDEREVO, 29. januar 2017 – Katarina Milovanović i Nemanja Adamović ostvarili su najbolje rezultate drugog kola četvrte Smederevske lige u streljaštvu u konkurenciji pionira, dok su najbolji mlađi pioniri Ivona Bojić i Milan Marić. Najmlađi strelac lige je osmogodišnji Nikola Tasić.

Na strelištu u Sportskoj hali Smederevo u četvrtak je nastavljena četvrta Smederevska liga u streljaštvu za mlađe kategorije u kojima se takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, polaznici Škole streljaštva i pioniri Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“ iz Smedereva.

U grupi pionirki rezultat dana i prvo mesto je osvojila je članica Streljačkog kluba „Heroj Srba“ Katarina Milovanović sa 173 kruga, drugo Teodora Čakarević sa 134 kruga, a treće Milana Ćalić sa 112 krugova. Sve tri su iz Osnovne škole „Branislav Nušić“. Drugu pobedu za redom kod pionira ostvario je Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 170 krugova, drugi je bio Nemanja Živojinović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 164 krugova, a treći Miloš Banković (OŠ „Branislav Nušić“) sa 162 kruga. Na četvrtom mestu je Dušan Bojić (OŠ „Sveti Sava“) sa 150 krugova, a na petom Nemanja Ilić (OŠ „Ivo Andrić“ Radinac) sa 143 kruga.

Prva kod mlađih pionirki bila je Ivona Bojić (OŠ „Sveti Sava“) sa 161 krugom, Anđela Radojičić (OŠ „Ivo Andrić“ Radinac) sa 159 krugova je druga, a iza nje Natalija Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 141 krugom. Na četvrtom mestu je Milica Gligorijević (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 125 krugova, na petom Tara Jovanović (OŠ „Dimitije Davidović“) sa 110 krugova. Kod mlađih pionira najbolji rezultat 141 kruga imao je Milan Marić (OŠ „Dimitije Davidović“), a odmah iza njega sa 136 krugova bio je Lazar Subotić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Na trećem mesto sa 125 krugova plasirao se Stefan Stojanović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj). Aleksa Stošić (OŠ „Sveti Sava“) je četvrti sa 113 krugova. Najmlađi strelac ove lige, osmogodišnji Nikola Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), na svom prvom takmičarskom nastupu bio je peti sa 103 kruga. Nikola Tasić je brat najbolje strelkinje „Smedereva“ puškom Natalije Tasić.

Posle dva kola lige u ukupnom plasmanu kod pionirki vodi Katarina Milovanović (329), druga je Teodora Čakarević (286) treća Dunja Rajković (169), četvrta Milana Ćalić (112 krugova). U kategoriji pionira prvi je Nemanja Adamović (349), drugi Nemanja Živojinović (325), treći Miloš Banković (313 krugova)… U vođstvu kod mlađih pionirki je Anđela Radojičić (323), Ivona Bojić je druga (307), Natalija Jovanović treća (141 krug)…

U ekipnom plasmanu kod pionirki vodi Osnovna škola „Branislav Nušić“ (Katarina Milovanović, Teodora Čakarević i Milana Ćalić) sa 727 krugova. Bile su prve i u drugom kolu lige. Slede OŠ „Ivo Andrić“ Radinac, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Najbolji u drugom kolu i vodeći u generalnom plasmanu su pioniri OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ (Nemanja Živojinović, Stefan Stojanović i Lazar Beljić) sa ukupno 761 krugom. Slede OŠ „Branislav Nušić“, OŠ „Dr Jovan Cvijić“, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Ivo Andrić“ Radinac, OŠ „Dimitrije Davidović“, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka.

Liga sadrži sedam kola, za konačan plasman se boduju pet najboljih rezultata u pojedinačnoj konkuenciji, šest u ekipnoj. Za plasman u finale, osam najboljih pojedinačno, računa se šest najboljih rezultata. Liga se nastavlja u februaru.

 

 

Exit mobile version