Smederevski političar ponovo na sudu

SMEDEREVO, 28. januar 2017 – U predmetu protiv okrivljenog Milana Lukića, smederevskog političara i kontroverznog biznismena, kome je već bila izrečena prvostepena presuda, sud je odlučio da zbog otklanjanja utvđenog procesnog nedostatka, 2. februara ponovo otvori glavni pretres, saznaje Podunavlje.info u Osnovnom sudu u Smederevu.

Zbog uočenog procesnog nedostatka, a u skladu sa odredbama člana 414. Zakona o krivičnom postupku, sud je odlučio da ponovo otvori glavni pretres radi izvođenja dokaza saslušanjem sudskog veštaka, nakon čega će doneti prvostepenu presudu u predmetu protiv okrivljenog Lukića, rečeno je portal Podunavlje.info.

Lukiću je prvostepena presuda prvobitno izrečena u martu 2016. godine (!?), kojom je bio osuđen na deset meseci kućnog zatvora i šest meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema optužnom aktu, okrivljeni se tereti da je upravljajući putničkim vozilom (džipom) izazvao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom.

Kako je posle uviđaja rekao dežurni istražni sudija “saobraćajna nezgoda se dogodila u blizini benzinske pumpe na ulazu u Mihajlovac, kada je džip kojim je upravljao M. L. udario u traktor, tačnije, pozadi u korpu za prevoz domaćih životinja. U korpi je bio D.N. (65), koji je na licu mesta poginuo, a tri osobe su zadobile lakše telesne povrede.”

Za krivično delo koje se okrivljenom stavlja na teret, zaprećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina.

Lukić je donedavno bio jedan od aktivnih učesnika na smederevskoj političkoj sceni, kao lider Koalicije za bolje Smederevo koja je neslavno prošla na prošlogodišnjim lokalnim izborima, bez osvojenih mandata u Skupštini grada Smedereva.

Prethodno je obavljao funkciju člana Gradskog veća u Smederevu, na predlog gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, sve do decembra 2015, kada je bio prinuđen da podnese ostavku po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije zbog sukoba interesa.

Njegovo ime se vezuje za nekoliko privatizacionih afera, najpoznatija je Kanjiža, o kojoj je svojevremeno pisala i pokojna Verica Barać i koja je ponovo bila u centru pažnje domaće ali i inostrane javnosti, kao deo istraga o 24 sporne privatizacije u Srbiji. Uzgred, o kojima se više retko ili uopšte ne govori..

Pored ostalog, Lukić je javnosti poznat i kao akter incidenta na sednici Skupštine grada Smedereva (2012), kada je u bahatom nastupu za govornicom polio vodom tadašnjeg predsednika lokalnog parlamenta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!