Natalija, Petar i Veljko najuspešniji u 2016.

SMEDEREVO, 26. januar 2017 – Najbolji strelci Srbije u svojim kategorijima u prošloj godini bili su Natalija Tasić, pionirka puškom, Petar Adamović, mlađi junior pištoljem i Veljko Ilić koji je objedinio titule puškom u kadetskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS) na tradicionalnoj svečanosti kada je proglasio najbolje strelce, klubove i trenera naše zemlje u 2016. godini.

Među najuspešnijim klubovima, Streljačka družina „Smederevo“ zauzela je visoko šesto mesto, što je u odnosu na prošlu godinu napredak upravo za šest mesta, od ukupno 34 kluba koji su ostvarili bodove u prošloj takmičarskoj sezoni. Priznanja su dodeljena i najuspešnijim strelcima 2016. po kategorijama i oružju, a tri strelca „Smedereva“ zauzela su prva mesta u četiri kategorije što je najveći uspeh u novijoj istoriji kluba.

Natalija Tasić je kao i prošle godine najbolja pionirka serijskom puškom. Drugo mesto u ovoj kategoriji zauzela je takođe, takmičarka smederevske družine Iva Jovanović, a na sedmom mestu je još jedna naša mlada strelkinja Dunja Rajković.

Veljko Ilić, koji je prošle godine bio drugi kadet puškom, ove godine objedinio je titule u kadetskoj i mlađe juniorskoj kategoriji. U kategoriji juniora nalazi se na četvrtom mestu.

Petar Adamović, je najbolji mlađi junior pištoljem. Prošle godine je bio treći na listi juniora, a ove godine šesti.

U kategoriji seniorki pištoljem Jasmina Milovanović nalazi se na deobi četvrtog mesta sa Danicom Rašetom iz Streljačkog kluba „Zemun centar“. Prošle godine je bila treća.

Otvarajući svečanost, održanu u kafe restoranu „Petica“ na Adi Ciganliji, predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović je pozdravio goste i rekao:

“Minula godina je bila uspešna za naš savez i za streljaštvo, najstariji i jedan od najuspešnijih olimpijskih sportova u Srbiji. Na Evropskom prvenstvu srpski strelci su osvojili sedam medalja, na finalnom turniru Svetskog kupa dva Kristalna globusa. Ostaje žal za neosvojenom medaljom na Olimpijskim igrama. Međutim, činjenica je da su se naši članovi olimpijskog tima dobro pripremili za takmičenje. Podatak koji tome ide u prilog je i da je čak devet strelaca iz Srbije učestvovalo na Igrama u Rio de Žaneiru, što je i najbrojniji olimpijski tim u istoriji srpskog, ali i jugoslovenskog streljaštva. Nije bilo sportske sreće da neko osvoji i odličje, ali to je sport. Zahvaljujem se olimpijcima na velikoj borbi, a iz svog nastupa u Riju će izvući pouke za naredni olimpijski ciklus”, rekao je Mašović i dodao da je SSS u 2016. ispunio sve programske ciljeve.

“U ostvarivanju programa i planova ne bismo uspeli bez pomoći Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije”, naglasio je Mašović, posebno pozdravljajući predstavnika Sportskog saveza Srbije Daneta Koricu, velikog prijatelja strelaca.

Za najuspešnijeg trenera proglašen je Dragan Donević (SK „Partizan“ Beograd), najuspešniji takmičar je Damir Mikec (KSS „Policajac“ Beograd), a najuspešnija takmičarka Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd).

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!