Site icon podunavlje.info

Izložba Energetske strukture

SMEDEREVO, 25. januar 2017 – U Gradskoj galeriji savremene umetnosti Smederevo u sredu uveče je otvorena izložba Energetske strukture, autora Aleksandra Lazara i Milana Bulatovića i trajaće do 13. februara.

Umetnici, doktoranti umetničkih studija grafike na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na zajedničkoj izložbi u Smederevu su predstavili 17 originalnih grafičkih listova, dva crteža (uljani pastel) i jednu sliku (akril na platnu).

„Autori, kroz svoj umetnički rad, sagledavaju fenomen energije i različite vidove njenog ispoljavanja. Svedenim koloritom, gemetrijskim formama, apstrakovanim likovnim izrazom strukturišu likovne sadržaje u celinu, problematizujući ovu temu”, citat je iz kataloga.

Takođe se navodi da Aleksandar Lazar (smederevski Gimnazijalac), baveći se fenomenom sinestezije i odnosom likovnog i muzičkog jezika, koristi apstraktni likovni izraz i geometrijske forme kao vrstu jezika koji je u najvećoj meri sličan muzici…

Za Milana Bulatovića. Ana S. Novak kaže da se u seriji „Energetska piramida“ bavi  ne samo arhitektonskim objektima, već i mističnim, simboličnim implikacijama koje se za njih vezuju.

“Svoje piramide sagledava kao energetske objekte impozantnog oblika i misterioznog načina gradnje za koje se vezuju brojne spekulacije koje govore o akumuliranju, transformaciji i prenošenju energije.“

Aleksandar Lazar – Osnovne akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti  u  Beogradu, odsek grafika, u klasi Dragana Momirova (2013), master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u  Beogradu, odsek grafika, u klasi Dragana Momirova (2015). Iste godine upisao doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih  umetnosti u Beogradu, odsek grafika.

Milan Bulatović – Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi prof. Velizara Krstića (2012), diplomirao master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Milete Prodanovića (2014). Trenutno na doktorskim umetničkim studijama grafike na Fakultetu likovnih umetnosti.

Exit mobile version