Staford izujedao tinejdžera u školskom dvorištu

SMEDEREVO, 24. januar 2017 – Petnaestogodišnjeg Nikolu B. u dvorištu OŠ „Branko Radičević“ u Smederevu u nedelju veče meštani su spasavali od pomahnitalog staforda koji ga je izujedao čak trideset puta.

– Sve je počelo tako što je staford napao drugog psa, dok je moj brat je sa još dvojicom drugara šetao školskim dvorištem. U jednom momentu je krenuo ka njima, brat ga je gurnuo i onda je ovaj nasrnuo na njega. Ujeo ga je, ja mislim, tridesetak puta, pa čak i dok je bežao od njega. Kaže da je i ogradu preskočio, ali ga je ovaj stigao i ujedao. Kada ga je uhvatio za jaknu, brat ju je skinuo, ali je on nastavio da ga grize – priča Miljan, stariji brat izujedanog mladića.

Jedan od momaka je pobegao, drugi je pokušao da pomogne napadnutom drugaru, ali bi se životinja iznova i iznova ustremila na njih. Ko zna koliko bi sve trajalo da u pomoć nisu priskočila dva čoveka iz komšiluka školskog dvorišta.

Brat izujedanog mladića je u momentu napada bio kod kuće, sa bakom koja brine o njima dok su im roditelji na radu u Italiji. Kada su saznali šta se desilo, roditelji su odlučili da dođu, stižu najverovatnije sutra, kada bi i mladić trebalo da bude pušten iz bolnice.

– Srećom, nema preloma, ali su ujedi brojni. Teško je utvrditi koliko ih tačno ima, po nogama, rukama i gluteusu. Dečko se oporavlja, uskoro bi trebalo da bude pušten na kućno lečenje – kažu na Odeljenju ortopedije smederevske bolnice gde mladić leži.

– Čuo sam da je pas uhvaćen kasnije te večeri, po opisu, pošto se bavim pomalo kinologijom, to je američki staford ili pit bul terijer. Ići ćemo da ga prepoznamo u azilu, pošto čujem da nije čipovan. U međuvremenu je, tako su mi rekli, preklao još dva psa, napao još nekoliko ljudi i ujeo jednu devojku. Uhvatili su ga dva sata posle napada – kaže brat napadnutog momka. (Đole)

 

Skorašnji članci