Site icon podunavlje.info

Zlato Petru, bronza Veljku

SMEDEREVO, 22. januar 2017 – Mladi strelci „Smedereva“ Petar Adamović i Veljko Ilić sa medaljama su startovali na kup takmičenju Srbije. Adamović je najbolji mlađi junior pištoljem, a Ilić je osvojio bronzanu medalju puškom u istoj kategoriji. Odlične rezultate zabeležile su i kadetkinje Natalija Tasić i Jovana Lazić puškom, a nastupili su još i Iva Jovanović i Dunja Rajković u istoj disciplini i Nemanja Adamović u konkurenciji kadeta puškom.

Petar Adamović, reprezentativac „Smedereva“ nastavlja seriju odličnih rezultata posle obaranja ličnog rekorda na međunaodnom mitingu u Rušama prošle nedelje. U Novom Sadu, na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu, uprkos manjim problema sa oružjem na početku gađanja, vazdušnim pištoljem sa 561 krugom osvojio je zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora. Sa 555 krugova srebrnu medalju osvojio je Strahinja Ratkov iz Streljačkog kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice, a sa krugom manje bronzanu medalju je osvojio Adamovićev drug iz reprezentativne selekcije Srbije Stefan Todorović, član Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca.

Najbolji strelac „Smedereva“ i najbolji kadet i mlađi junior Srbije za prošlu godinu, Veljko Ilić, sa 584 kruga osvojio je bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniora puškom. Prvo mesto pripalo je strelcu Kluba Streljačkoh sportova „Policajac“ iz Beograda sa 589 krugova, a drugo kragujevčaninu Marku Ivanoviću iz Streljačkog kluba „Čika Mata“.

Odlične rezultate zabeležile su i kadetkinje Natalija Tasić i Jovana Lazić puškom, 385 i 384 kruga, a nastupili su još i Iva Jovanović i Dunja Rajković u istoj disciplini, i Nemanja Adamović u konkurenciji kadeta puškom.

Drugo kolo kup takmičenja Srbije za kadete i mlađe juniore održaće se za dve nedelje u Kragujevcu.

Sledeće nedelje na strelištu u Sportskoj hali Smerevo održaće se drugo kolo gradskog ligaškog takmičenja u svim kategorijama, a članovi reprezentacije Srbije Jasmina Milovanović i Petar Adamović, učestvovaće na najjačem međunarodnom turniru u Minhenu.

 

Exit mobile version