Gadonačelnica vs novinari

SMEDEREVO, 17. januar 2017 – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović svojim verbalnim ispadima ponovo je inicirala incident sa novinarima, pokazujući još jednom netoleranciju na delu.

Ona se u ponedeljak, posle razgovora sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Srbije Vesnom Milenović, samoinicijativno pridružila novinarima dok su razgovarali o zaključcima sastanaka koje je Milenović vodila u Smederevu, a povodom iznetih kritika na kvalitet obroka Narodne kuhinje u Smederevu.

Dok je Milenović razgovarala sa dopisnicima prestoničkih medija u holu zgrade Gradske uprave, prišla im je Avramović i konstatovala, ničim izazvana: “Vi me niste pozvali, ja sam sama došla.”

Na novinarsku primedbu da ni ona njih nije pozvala povodom ove važne gradske teme, gradonačelnica je rekla: “Pa ko vas je sad pozvao da dođete u gradsku upravu da uzimate izjave”, a jedan od novinara odgovorio: “Ja sam vidovit, pa znam.”

Neprijatnu situaciju je privremeno prevazišla Milenović, ukazujući da pitanje jeste javno i značajno. Međutim, kada je Milenović završila sa izjavom, gradonačelnica Smedereva je, pozivajući se na novinarsko pravilo “dve strane” i uz proizvoljne insinuacije “a pošto vi to ne radite, ja znam da, i ovog puta, izveštavaćete onako kako vi hoćete”, dodala da je ipak došla da kaže “par reči, ko hoće preneti može, a ko neće i to me baš mnogo ne interesuje?!”

Novinari su ovakvim odnosom “prve žene” Smedereva zgranuti, ali nisu i iznenađeni, “jer ih nikakvo ponašanje aktuelne gradonačelnice Smedereva više ne može iznenaditi”.

Međutim. kako navode, posebno zabrinjava, što se takvo njeno ponašanje ponavlja i pored obaveštavanja institucija, domaće i strane javnosti o mogućim posledicama takvog “civilizovanog” demonstriranja političke sile prema predstavnicima medija.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!