Izbori 9. aprila?

SMEDEREVO, 28. decembar 2016 – Ministarka bez portfelja i potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je večeras u Smederevu da će najverovatnije 9. april biti datum održavanja predsedničkih, možda i parlamentarnih izbora.

“Najverovatnije da će 9. april biti datum tih izbora i do tada zaista ima vremena. Sigurno je da će predsednički izbori, ako budu i parlamentarni, biti najznačajniji politički događaj i mi kao partija imamo svog kandidatata. Ali, iz činjenice da smo deo Vlade Srbije, ne isključujemo mogućnost da razgovaramo o zajedničkom kandidatu onih članica koje učestvuju u Vladi”, rekla je Đukić Dejanović.

Ona je ocenila da je njihov kandidat (Dačić) najkvalitetniji i da bi bilo dobro da to bude on, ali ih “realnost tera” da razmišljaju o mogućnosti, ne da podrže nečijeg kandidata, nego da imaju zajedničkog kandidata i u tome, kako je rekla, prave suštinsku distinkciju.

“Negde do kraja januara, početkom februara ćemo imati definitivne odluke naših (SPS) organa vezane za aktivnosti na izborima koji nas čekaju”, kazala je Đukić Dejanović, koja je prisustvovala vanrednoj izbornoj konferenciji Gradskog odbora SPS Smederevo i ovu predizbornu aktivnost ocenila specifičnom i autentičnom.

“Prvi put se nismo držali klasičnih kvota, već su one sredine, koje su imale bolji izborni rezultat, imale mogućnost da daju veći broj kandidata u rukovodstvo i taj razvoj takmičarskog duha je očigledno model koji će biti primenjen i u drugim sredinama. Neke ideje se rađaju ovde u Smederevu i biće primenjivane širom Srbije”, ocenila je potpredsednica SPS-a.

Za predsednika smederevskog odbora socijalista izabran je diplomirani ekonomista Milija Barović, dosadašnji predsednik Privremenog rukovodstva, koje je još u februaru imenovao Izvršni odbor  stranke.

U Smederevu je večeras bio još jedan potpredsednik socijalista, Branko Ružić, ali se nije obraćao novinarima.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!